avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neexecutarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Executare silită

Neexecutarea hotararii judecatoresti

Am castigat in instanta drepturi salariale impotriva angajatorului.
Am solictat sa execute hotararea judecatoreasca si sa-mi plateasca suma hotarata de judecator.Nu a platit
Am apelat la un executor jucatoresc pentru executare silita.Inca nu a recuperat banii,mai dureaza,nu stiu cum se va termina.
Pot sa fac plangere penala impotiva administratorului companiei pentru neexecutarea hotararii judecatoresti si sa ma constitui parte civila cu suma stabilta de judecator daca sunt inca in tremenul de 3 luni cand pot sa fac plangerea,daca m-am adresat deja unui executor judecatoresc pentru executarea silita?
Multumesc celor care ma pot ajuta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:03, 3 Octombrie 2014
Ma scuzati ca nu stau on line non stop cu ochii tinta pe acest topic sa vad daca intrebati dvs ceva ca sa va pot raspunde instant. Si moderatorii astia..mai au si ei alte activitati, mai pleca si ei de la job, mai merg si ei la cumparaturi, mananca si ei..

In fine, nerespectarea hot se refera la impotrivirea la executare, nu are legatura cu cazul dvs.
Neexecutarea de bunavoie a unei hot nu e fapta penala. De aia exista executori , sa ii execute silit.
Nu va impiedica nimeni sa faceti plangere insa o faceti degeaba.

Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Vorbim de lucruri diferite:
Dumneavoastra de litera.a) a articolului 287 COD PENAL
Eu de litera e) a articolului 287 COD PENAL
Vreti sa va dau citatul ?Art. 287 (1) - Nerespectarea unei hotărâri judecătorești săvârșită prin: a. împotrivirea la executare, prin opunerea de rezistență față de organul de executare; b. refuzul organului de executare de a pune în aplicare o hotărâre judecătorească, prin care este obligat să îndeplinească un anumit act; c. refuzul de a sprijini organul de executare în punerea în aplicare a hotărârii, de către persoanele care au această obligație conform legii; d. neexecutarea hotărârii judecătorești prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat; e. neexecutarea hotărârii judecătorești privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată; f. nerespectarea hotărârilor judecătorești privind stabilirea, plata, actualizarea și recalcularea pensiilor;
Cunoasteti despre ce vorbes eu sau nu ma intelegeti?
Poate nu am explicat clar.
Chiar am nevoie de un sfat competent.
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
piticu1968, utilizator
Da, ne refeream la lucruri diferite, depuneti plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila in proces penal piticu1968 piticu1968 Am castigat in instanta drepturi salariale impotriva angajatorului. Am solictat sa execute hotararea judecatoreasca si sa-mi plateasca suma hotarata de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Lungu Constantin Lungu Constantin Buna ziua, as dori sa va intreb la ce articol din codul penal se incadreaza refuzul de a se lua in calculul punctului de pensie o adeverinta spor cu caracter ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prealabila redinciucconstantin redinciucconstantin Buna ziua.Am depus o plangere penala prealabila conform Art 287 al1 privind nepunerea in executare a unei hotarari judcatoresti definitive privind plata ... (vezi toată discuția)