avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Sunt casatorit de 15 ani cu actuala sotie care are un copil din casatoria anterioara.locuim intr-o garsoniera proprietatea mea dinainte de casatorie,am vandut si am cumparat un apartament mai mare.Am doua intrebari ,1.In caz de divort sau 2.in situatia unei succesiuni dupa sotie ,cum se imparte proprietatea ,fiul sotiei are dreptul la o cota parte? mentionez ca apartamentul este cumparat din banii obtinuti de pe garsoniera proprietatea mea dinainte de casatorie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:20, 5 Octombrie 2014
1. In caz de divorț, toate bunurile comune, respectiv cele achiziționare in timpul căsătoriei, se împart intre cei doi soți;
2. In caz de succesiune, vin la Moștenire soțul Supraviețuitor si fiul doamnei, numai ca soțul are 1/2 si cealaltă 1/2 se împarte intre cei doi, dar tot ceea ce este bun comun (respectiv ce ati dobândit in timpul căsătoriei).
Ptr a face dovada celor susținute cu privire la faptul ca ati vindut un bun propriu al Dvs si ati avut o contributie mai mare la achiziționarea bunului comun, va trebui dovedit in instanța, daca nu Ajungeți la o înțelegere, indiferent la care dintre cele doua situații faceți referire.
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
In cazul unui partaj, va trebui sa probati ca ati avut o contributie mai mare sau toata la achizitionarea apartamentului si vi se cuvine o cota mai mare.
La fel in cazul unei succesiuni, in caz de neintelegere veti dezbate succesiunea in instanta, ca in masa succesorala sa intre o cota mai mica pe care s-o impartiti cu fiul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Succesiune - tatal recasatorit, decedat, sunt unicul copil ACAD ACAD Sunt fiul unic, tatal meu s-a recasatorit in urma cu mai multi ani, proprietatile pe care le are sunt pe numele lui, exclusiv(asa cred, din cat il cunosc), si ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)