avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interdictie de construire pe un teren intravilan, desi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interdictie de construire pe un teren intravilan, desi nu este inscrisă in cartea funciara.

As dori sa fiu informată cu privire la soluționarea unei probleme. Detin un teren intravilan pe raza Com. 1 Decembrie si am solicitat un certificat de urbanism, in vederea informării, din care reiese faptul că terenul se află în zona de protecție cu interdicție de construire a traseului viitoarei autostrăzi - inel de centură - a Mun. București conform proiectului întocmit de S.C. IPTANA S.A.
Am auzit, totodată, că s-a renunțat la acest proiect și doresc să știu cărei instituții trebuie să mă adresez și ce demersuri trebuie să fac pentru a afla regimul tehnic al imobilului. De asemenea, as dori să-mi indicați actele normative în baza cărora pot contesta acest certificat de urbanism.
Menționez că din extrasul de carte funciară nu reiese nicio interdicție, iar procedură exproprierii nu a fost inițiată.
Va multumesc.
Nu are legatura cartea funciara, acolo nu sunt facute notari despre urbanism. Va interesati oficial pe unde va trece autostrada, care e statusul etc. si asteptati despagubirile.
Sau contactati un avocat, faceti demersuri la cei care intentoneaza sa construiasca, solicitati lipsa de folosinta. Depinde si daca e arabil, curti-constructii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie de construire pe un teren intravilan, desi nu este inscrisă in cartea funciara. MirunaCostea MirunaCostea As dori sa fiu informată cu privire la soluționarea unei probleme. Detin un teren intravilan pe raza Com. 1 Decembrie si am solicitat un certificat de ... (vezi toată discuția)
Interdictie temporara de constructie titular titular Buna ziua, In anul 2006 am vandut un teren arabil intravilan. Am solicitat la vremea respectiva inclusiv un certificat de urbanism, contract la notariat, ... (vezi toată discuția)
Interdictie temporara de constructie titular titular Buna ziua, In anul 2006 am vandut un teren arabil intravilan. Am solicitat la vremea respectiva inclusiv un certificat de urbanism, contract la notariat, ... (vezi toată discuția)