In urma unui accident mi s-a suspendat permisul de conducere.La biroul tamponari am dat urmatoarea declaratie: Circuland pe un drum cu o banda pe sens am intalnit intr-o curba fara vizibilitate un autoturism oprit care vroia sa vireze stanga peste linia continua,pentru a evita impactul am franat am derapat si am intrat pe celalalt sens de mers tamponandu-ma cu autoturismul care venea din fata din accident nerezultand victime.Mentionez ca aceiasi declaratie a avut si conducatorul autoturismului avariat. Agentul de la tamponari a constatat (nu stiu pe ce probe) ca eu a-si fi vrut sa depasesc autoturismul oprit,aceasta fiind consemnata in dovada de circulatie el contrazicandu-se scriind in procesul verbal ca am patruns pe contrasens.
Am fost incadrat in: Art132 din ROUG195/12 si sanctionat de Art101/31A (sau Art101/3/A nu se intelege prea bine) din OUG195/02.
Ce sansa a-si avea pentru a castiga contestatia? Va multumesc.
In baza procesului verbal intocmit de catre agentul constatator la locul accidentului si a declaratiei date puteti depune o plangere contraventionala (OG 2/2001).
pai prin depasirea unui autoturism, automat patrunzi pe sensul opus de mers, sansa de a castiga aceasta contestatie, consta il probele pe care le aveti in favoarea dumneavoastra(martori, expertize, etc)
Accident
ciprian2017
Buna ziua ,
Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)