avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate

Zilele trecute am stat la discutie cu o cunostinta care deja isi facuse dosarul pentru pensie de invaliditate, pensie de 350 lei. Din discutia purtata, mi-a zis ca persoanele care au sub 15 ani vechime in munca, primesc pensie de 350 lei, iar cei care au peste 15 ani vechime in munca, primesc 700 lei/luna.
Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:12, 8 Octombrie 2014
la calcularea pensiei se tine cont de gradul de invaliditate,vechime,cotizatia aavuta,cred ca si de diagnostic;difera de la un caz la altul valoarea pensiei
abell a scris:

la calcularea pensiei se tine cont de........,vechime,cotizatia aavuta,

Deci e adevarat ca cei care au cotizat, care au un stagiu trecut de 15 ani, vor primi 700 lei pensie invaliditate?
~ Conținut șters la cerere ~
in aceasta categorie de stagii cotizare, venituri, intra si stagiile de somaj, concediul crestere copil, studii superioare (facultate la zi) ?
Daca cineva care doreste pensie de invaliditate, are 10 ani lucrati, iar alti ani ii are in somaj si concedii crestere copil, care impreuna la un loc depaseste de 15 ani, s-ar putea incadra in pensie de invaliditate cu suma de 700 lei?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie de invaliditate nesica nesica Buna ziua, As dori sa aflu cum se calculeaza pensia de invaliditate gradul II avand in vedere ca sunt nascut in septembrie 1954 si lucrez din octombrie ... (vezi toată discuția)
Calculul punctajului mediu anual fergus fergus Buna ziua. 1. Cum se calculeaza punctajul in perioada de somaj din martie1998 pana in decembrie 1998? 2. Dar punctajul pentru perioada pensiei de ... (vezi toată discuția)
Vechime ccc mirela 20 mirela 20 Buna ziua, Am vb. le tel. cu o doamna de la informatii (casa de pensi) pt o pensie pe caz de boala. In urma discutiei am aflat ce ma interesa : Daca se ia in ... (vezi toată discuția)