Buna ziua,
Am vb. le tel. cu o doamna de la informatii (casa de pensi) pt o pensie pe caz de boala. In urma discutiei am aflat ce ma interesa : Daca se ia in calcul la punctajul vechimei concediul crestere copil pt. dosarul de pensie pe caz de boala. Raspunsul a fost afirmativ (dupa 2001 se calculeaza si acesta), insa mi-a dat un sfat: sa nu aduc acte doveditoare pt. aceasta perioada caci se calculeaza la punctaj dar s-ar putea sa primesc mai putini baniti .... De ce? daca acestea cresc punctajul nu creste automat si suma care o voi primi ... e ceva paradoxal. Ma poate ajuta cineva? sa inteleg mai exact ce sa fac?
Intrucat e o perioada asimilata. In aceasta situatie se considera ca s-au achitat contributii la salariul minim. Cred ca dansa s-a referit la cazul in care aveti o indemnizatie care nu depaseste salariul minim.
Sfatul dat este corect. In perioada CCC, indemnizatia primita este, de cele mai multe ori, mai mica decat veniturile realizate inainte de intrarea in CCC si astfel veti primi un punctaj mai mic pentru aceasta perioada. Se micsoreaza perioada de cotizare, dar pierderea aceasta este mai mica decat daca ati declara indemnizatia CCC.