avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vechime CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vechime CCC

Buna ziua,
Am vb. le tel. cu o doamna de la informatii (casa de pensi) pt o pensie pe caz de boala. In urma discutiei am aflat ce ma interesa : Daca se ia in calcul la punctajul vechimei concediul crestere copil pt. dosarul de pensie pe caz de boala. Raspunsul a fost afirmativ (dupa 2001 se calculeaza si acesta), insa mi-a dat un sfat: sa nu aduc acte doveditoare pt. aceasta perioada caci se calculeaza la punctaj dar s-ar putea sa primesc mai putini baniti .... De ce? daca acestea cresc punctajul nu creste automat si suma care o voi primi ... e ceva paradoxal. Ma poate ajuta cineva? sa inteleg mai exact ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:14, 17 Septembrie 2013
Intrucat e o perioada asimilata. In aceasta situatie se considera ca s-au achitat contributii la salariul minim. Cred ca dansa s-a referit la cazul in care aveti o indemnizatie care nu depaseste salariul minim.
Am avut 2 pe 2008-2010 = 600 roni, 2010 -2011 = 450 si in 2011 150. Totul ori 2 pt ca avem gemeni.

Cum poate scadea aceasta venitul pensiei pe caz de boala?
Sfatul dat este corect. In perioada CCC, indemnizatia primita este, de cele mai multe ori, mai mica decat veniturile realizate inainte de intrarea in CCC si astfel veti primi un punctaj mai mic pentru aceasta perioada. Se micsoreaza perioada de cotizare, dar pierderea aceasta este mai mica decat daca ati declara indemnizatia CCC.
1. Perioada de CCC este stagiu asimilat stagiului de cotizare si pentru care nu se plateste contributia pentru pensie.

2. La calculul punctajului lunar se utilizeaza 25% din salariul mediu brut lunar pe economie din perioadele respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi indemnizatie de crestere a copilului? ADRIANAnutu ADRIANAnutu O PERSOANA CARE NU A COTIZAT 12 LUNI DAR E INCADRATA INTR UN GRAD DE HANDICAP SI PRIMESTE SI INDEMNIZATIE SOCIALA PT INCAPACITATE DE MUNCA POATE PRIMII ... (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei pentru invaliditate ionbuton ionbuton Buna seara, As dori sa aflu cum se calculeaza pensia pe caz de boala la 49 de ani, cu o vechime de 25 ani daca se include si CCC. Diagnostice: Tulburare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)