avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcularea pensiei pentru invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcularea pensiei pentru invaliditate

Buna seara,
As dori sa aflu cum se calculeaza pensia pe caz de boala la 49 de ani, cu o vechime de 25 ani daca se include si CCC. Diagnostice: Tulburare depresiva recurenta, Episod acutal sever, Tulburare de panica si Hepatita de gradul C.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:10, 18 Ianuarie 2016
1. Pe perioada de CCC nu s-a platit contributia la pensie deci nu este stagiu de cotizare la pensie.

2. Perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si se are in vedere numai la stabilirea stagiului de cotizare nu si la calcularea punctajului mediu anual.
In orice caz, poate cineva sa imi calculeze pensia pe caz de boala ?
Nu poate nimeni.
Se fac punctajele anuale pe intreaga activitate.
Cei care au contribuit la fondul pentru pensia suplimentara pana la 31/03/2001 beneficiaza de o crestere de punctaj pentru acea perioada.
Cei care sunt incadrati in gradele I sau II de invaliditate primesc un stagiu potential de 0,7, respective 0,55 puncte pe luna sau an pana la momentul indeplinirii conditiei de stagiu complet.
Se aduna toate punctele se impart la stagiul complet.
La rezultat obtinut se aplica indicele de corectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pensia de invaliditate? Nicole09 Nicole09 Buna seara, As dori sa aflu cum se calculeaza pensia pe caz de boala la 36 de ani, cu o vechime de 15 ani daca se include si CCC. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Determinarea punctajului mediu anual ion01 ion01 Am avut o pensie medicala de 1660 RON lunar, echivalent a 2.26524 puncte. Acum cand am indeplinit conditiile pt iesitra la pensie la limita de varsta, cate ... (vezi toată discuția)
Cuantumul pensiei de invaliditate GL46210681 GL46210681 sunt in concediu medical si o sa fiu propus pentru pensinare pe caz de boala am 17 ani vechime si din cauza bolii nu mai pot sa lucrez si nu stiu la cit ma ... (vezi toată discuția)