avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

va rog sa-mi spuneti in ce sens ma pot ajuta anii de facultate (4 ani si jumatate la zi)
la pensie, fiind femeie nascuta in 07.03.1957 si avand 33 ani cotizare, cand si in ce conditii ma pot pensiona? multumesc, Vasilica
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:25, 7 Octombrie 2014
1. Pentru o femeie nascuta in martie 1957 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 8 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 60 de ani si 8 luni, in noiembrie 2017;
- pensie anticipta partiala, la 55 de ani si 8 luni, in noiembrie 2013, adica oricand de azi inainte.

3. Perioada de facultate la zi se valorifica numai la pensia pentru limita de varsta.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru pensia anticipata (fara diminuare) nu se iau in calcul perioadele asimilate ( facultatea la zi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala chireatudor chireatudor Am 33 ani stagiu de cotizare si as dori sa ma pensionez anticipat partial: am dreptul la asa ceva si ce penalizari suport fiid nascuta in 21 ianuarie 1957! (vezi toată discuția)
Ani de pensionare medicala se pun ca ani de vechime? maryusik78 maryusik78 mama a fost pensionata pe caz de boala din anul 1998 pana in anul 2011,luna august cand i-a fost suspendata pensia de cei de la \"I.N.E.M.R.C.M\".ma ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie la limita de varsta? goby goby Sunt de sex feminin. nascuta in data de 18.09.1957 Am studii superioare la zi de 5 ani (1978-1983) In intervalul :13.09.1983-01.05.1998 , gr.II de munca 100% ... (vezi toată discuția)