avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident Rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident Rutier

Buna ziua , Ma numesc Dan recent am descoperit acest forum , si m-am gandit ca poate nu ar strica sa primesc sfaturi sau ideii de la persoane mult mai competente cum ar fii utilizatorii acestui forum.

Imi cer scuze , sunt putin plictisitor dar asta sunt si aici ma termin,

Acum un an am fost condamnat la 8 ani cu suspendare in urma unui accident rutier soldat cu victima ,

Bineinteles ca a fost Omor din culpa , Parasirea locului accidentului, as putea adauga 1000 de comentarii si as putea sa ma apar intr-o mie de feluri dar nu am sa o fac , si am rugamintea sa nu veniti cu comentarii rautacioase.

Avand in vedere ca am fost condamnat la 8 ani cu suspendare si de asemenea mi-a fost interzis dreptul de a conduce , pe aceasta perioada . Recent am auzit , sincer nu sunt in masura sa trag concluzii , dar vreau doar sa stiu daca ma incadrez sau nu in noua legislatie , adica aceasta (SPER!!!)

Legea 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal:

Art. 3. (1) Dispoziţiile art. 4 din Codul penal privind legea penală de dezincriminare sunt aplicabile şi în situaţiile în care o faptă determinată, comisă sub imperiul legii vechi, nu mai constituie infracţiune potrivit legii noi datorită modificării elementelor constitutive ale infracţiunii, inclusiv a formei de vinovăţie, cerută de legea nouă pentru existenţa infracţiunii. (2) Dispoziţiile art. 4 din Codul penal nu se aplică în situaţia în care fapta este incriminată de legea nouă sau de o altă lege în vigoare, chiar sub o altă denumire.

Art. 8. Dispoziţiile art. 4 se aplică în mod corespunzător şi pedepselor aplicate prin hotărâri care au rămas definitive anterior intrării în vigoare a prezentei legi, pentru fapte incriminate de actele normative prevăzute în titlul II.

Corespondența cu vechiul Cod Penal (1969): art. 12: „Retroactivitatea legii penale. (1) Legea penală nu se aplică faptelor săvârşite sub legea veche, dacă nu mai sunt prevăzute de legea nouă. în acest caz executarea pedepselor, a măsurilor de siguranţă şi a măsurilor educative, pronunţate în baza legii vechi, precum şi toate consecinţele penale ale hotărârilor judecătoreşti privitoare la aceste fapte, încetează prin intrarea în vigoare a legii noi. (2) Legea care prevede măsuri de siguranţă sau măsuri educative se aplică şi infracţiunilor care nu au fost definitiv judecate până la data intrării în vigoare a legii noi”.
Răspunde

V-as fii foarte recunoscator daca mi-ati da niste raspunsuri sau sfaturi ce si cum sa fac . . . . .

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cozsminescu , utilizator 20:46, 7 Octombrie 2014
Nimeni inca?? Chiar am nevoie de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare danad1nu danad1nu Daca infractiunile pentru care a fost condamnat nu mai sunt considerate infractiuni in noului Cod Penal,se poate sa fie eliberat? (vezi toată discuția)
Noul cod penal,fapta savarsita in 2010 pici80 pici80 daca am savarsit o infractiune in 2010 si nu ajung in fata instantei numai dupa 01 febr 2014 (intrarea in vigoare a noului cod penal) voi fi condamnat conform ... (vezi toată discuția)
In legatura cu noul cod penal ... ContSters71772 ContSters71772 Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: -Daca in noul cod penal nu exista o infractiune pentru care a fost condamnata o persoana sub legislatia vechiului ... (vezi toată discuția)