avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sfat firma recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sfat firma recuperare creante

In urma unor presiuni facute de Top Factoring,si primirea unei somatii de executare silita in privinta unei facturi restante Cosmote (600 lei factura+4000 lei penalizarile lor in 2 ani)am inceput sa platesc in contul lor cat am putut timp de 5 luni.Astfel am platit suma de 500 lei pana acum,neavand posibilitatea sa mai platesc.Am incercat sa vorbesc cu ei dar nu ma inteleg.Precizez ca nu am nici un job nu am nici un bun pe numele meu.
Am urmat pasii domnului Iulian Urban privind recunoasterea debitului dar mi au trimis numai contractele mele de telefonie mobila si o dovada prin care ei mi-au cumparat datoria cu suma de 758 lei.As dorii sa stiu ce se poate intampla? Si daca ma puteti ajuta intr-un fel.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: onuflorin1987 , utilizator 15:28, 9 Octombrie 2014
Aceasta firma va urmări veniturile Dvs, încercând sa-i recupereze creanța.
Eu nu inteleg cum sa ma puna sa platesc niste penalitati fara sa imi argumenteze acele penalitati ,stiu ca in contract scrie acest lucru dar nu ar trebuii sa imi arate un desfasurator cu calculul penalitatilor?
De urmarit nu au cum sa va urmareasca niciun venit, pana atunci trebuie sa obtina un titlu executoriu si apoi sa se adreseze unui executor judecatoresc.
De calculat puteti calcula si dvs.. cat la suta va iau pe zi de intarziere x cat era factura restanta + despagubirile pt reziliere..
Daca de ex aveti o factura de 600 si 0.5% pe zi ar trebui sa aveti penalitati pt 2 ani 2190 de lei.
Nu mai platiti si vor fi nevoiti sa va dea in judecata, va aparati si vor fi nevoiti atunci sa dovedesc pretentiile pe care le au in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspuns.Dar eu totusi am primit o samatie de executare silita de la un birou de executare silita din bucuresti,am cautat pe internet acel birou si exista.
Somatia de executare silita trebuie sa aiba atasat titlul executoriu. O factura de telefon mobil nu este un titlu executoriu, deci e posibil ca undeva sa existe o hotarare judecatoreasca prin care s-au stabilit aceste sume impotriva dvs.
Sau, poate nu este o somatie de executare in sensul procedurii civile, ci ....executorul X a indeplinit pentru creditoare serviciul de transmitere a unui inscris pe care creditorul l-a intitulat somatie, si in care el, creditorul, a specificat suma Y si a semnat si stampilat.
Induceri in eroare voite si cautate sunt multe.

Solicitati executorului copii certificate dupa titlul executoriu din dosarul executional, daca exista un dosar executional. Eu banuiesc ca este vorba de o simpla notificare.

Aratati actele dvs. unui profesionist, nu putem ghici in forum ce ati primit cu adevarat.

Alte discuții în legătură

Executare silita mary6 mary6 Buna Ziua. Art. 1517 din NCCiv -Neexecutarea imputabila creditorului- isi are aplicabilitate si in executarea silita , in conditiile care creditorul nu ... (vezi toată discuția)
Somație imobiliară Stefan.Anișoara Stefan.Anișoara Am primit de curând o somație imobiliară care sună așa: \"Având în vedere că cererea de executare silită formulată de creditorul urmăritor ... (vezi toată discuția)
Cale de atac posibila pentru incuviintare executare silita asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in ... (vezi toată discuția)