avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire parti sociale
Discuție deschisă în Executare silită

poprire parti sociale

Buna ziua
Care este articolul din noul cod de procedura civ, in baza caruia pot cere infiintarea popririi asupra partilor sociale ale debitorului?:sorry:
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:15, 22 Octombrie 2014
1) Ce intelegeti dvs. prin " infiintarea popririi asupra partilor sociale" ?
2) Debitorul ce este persoana fizica sau persoana juridica? Fiti mai explicit.

Insa daca sunteti autodidact vedeti art.780 ncpc
1. ma refer la infiintare sechestru pe parti sociale si poprire pe dividende.
2. Debitorul este persoana fizica
Acum, executorul imi cere sa depun la dosar dovada achitarii taxei aferente solicitarii informatiilor in acest sens. Mi-a spus ca trebuie sa platesc o taxa la ORC pt obitinerea de informatii privind detinatorul partilor sociale si valoarea lor, dupa care s-o depun la dosarul de executare! Poate n-am inteles eu bine....eu stiu ca de la ORC se pot obtine informatii despre o firma la care-i cunosti denumirea, dar in nici un caz asa ceva, avand in vedere ca nici nu cunosc TERTUL POPRIT. Stiu doar ca debitorul, persoana fizica, poate fi asociat pt ca are o firma sau mai multe, dar nu stiu care.
Va rog, lamuriti-ma#-o! multumesc frumos
La ONRC se pot obtine informatii in functie de criteriul "in cate firme este asociata o persoana, cu cate parti sociale si cu cati bani" "in cate firme este administrator".
Este corect ce va cere executorul.

Partea din intrebarea dvs. cu tertul poprit nu o inteleg nici cum. Dvs. vorbiti de sechestru intr-un alt mesaj, iar despre poprire nu se intelege ce vreti de fapt (nu cred ca se pot popri partile sociale in problema dvs., cum bine ati scris intr-un topic anterior - partile sociale se pot cel mult indisponibiliza / sechestra, poprirea se poate pune cel mult pe dividende, daca exista).

Colateral: poate ar fi bine sa nu mai deschideti multiple discutii cu acelasi subiect. Continuati discutia intr-un singur loc, altfel nu mai intelegem nici noi nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa informatii la dosarul de executare greensea greensea In cazul unei cereri de instituire sechestru pe parti sociale ale debitorului, persoana fizica, si poprire pe dividende, executorul imi cere sa depun la dosar ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Popriri din salar carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Daca ptrintr-o sentinta judecatoreasca am de primit o suma (taieri de salarii ilegale) aferenta anului 2010, iar momentan am o poprire care a fost ... (vezi toată discuția)