avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Interpretarea OUG 55/2014
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Interpretarea OUG 55/2014

Vin in fata D-vs cu rugamintea de a clarifica un subiect important pentru mine si, din cate stiu, pentru multi alti alesi locali. Va rog sa ma ajuati in interpretarea prevederilor ordonantei mentionate (OUG 55/2014) in contextul urmatoarelor considerente :
1) Sunt consilier local, singurul ales pe listele unui partid politic numit X.
2) Am primit de ceva vreme (10 zile) un mail de la Org. judeteana a partidului care ma someaza sa adresez, atat eu cat si supleantii aflati pe lista cu care ne-am prezentata in alegeri, o adresa atat catre Consiliul local din care fac parte, conform OUG 55/2014 art. 1 si 3, prin care sa manifest optiunea mea de a face parte din partidul X , insotita de actul de acceptare al partidului, cat si o alta adresa catre partidul X in care, conform art. 8 din Legea 14/2003 (Legea partidelor politice) precum si a OUG 55/2014, art. 1 si 2, sa cer confirmarea faptului ca sunt membru al acestui partid.
Fata de celementionate am urmatoarele nelamuriri :
1) De ce este nevoiede aceasta adresa intrucat ordonanta prevede clar :
in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, primarii si presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii care au fost declarati supleanti isi pot exprima in scris si o singura data optiunea cu privire la partidul politic, organizatia minoritatii nationale din care doresc sa faca parte sau sa devina independenti, fara ca alesii locali respectivi sa isi piarda calitatea dobandita in urma alegerilor

2) Daca nu dau curs acestei cereri, deci nu fac adresa respectiva nici eu nici supleantii, se pot aplica legal masuri sanctionatorii asupra noastra (excludere)?
3) Ordonanta respecta Constitutia ? A fost adoptata prin Lege de Parlament ?
4) Termenele de aplicare ale OUG 55/2014. Data intrarii in vigoare, respectiv data pana la care alesii locali isi pot exprima optiunea ?
5) Nemanifestarea in acest termen a unei noi optiuni, desi cea veche, de adeziune la partidul X este valida, ne aduce in mod automat calitatea de "independent" ?
Cu consideratie, va multumesc ...
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2014
Mathushalem, utilizator

Alte discuții în legătură

Supleant consilier local cata32 cata32 Supleantii sunt candidatii inscrisi in listele partidelor si care nu au fost alesi.Ei trebuie declarati supleanti de catre autoritate sau sunt prin ... (vezi toată discuția)
Ordonanța guvernului nr. 55/2014 ROMANFLORIN ROMANFLORIN pana la ce data se depun optiunile pentru a deveni independendt sa noua optiune politica [Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 55/2014 stefan29 stefan29 buna ziua ! imi puteti spune ce se intampla in cazul meu dupa ce va povestesc urmatoarea problema : am semnat o adeziune la PLR (partidul liberal reformator ) ... (vezi toată discuția)