avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asistenta medicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asistenta medicala

O persoana a lucrat ca asistenta medicala cu toate actele in regula in Italia timp de 5 ani, dupa ce s-a intors in tara s-a angajat la un spital unde nu i-a fost luat in considerare faptul ca are vechime in munca, deoarece angajatorul roman nu i-a recunoscut anii lucrati in Italia (a lucrat legal), si ca urmare nu poate sa beneficieze de avantajele vechimii in in munca.
Intrebarea mea ar fi exista un acord, conventie, sau orice act normativ intre romania si italia in care sa se prevada ca ar vechimea in munca acumulata in Italia se recunoaste si in Romania? sau orice alt act normativ din dreptul roman?
multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:32, 25 Mai 2009
1. Pana va raspunde cineva care stie, eu va spun ca "legea bunului simt" imi spune ca trebuie sa iau in calcul si aceasta perioada in care a lucrat tot ca asistenta in Italia, daca dovedeste cu acte acest lucru (putea sa lucreze oriunde in alta tara).
2. Poate persoana care i-a raspuns ca nu se poate, ori nu cunoaste legea ori este altceva la mijloc.
Stiu ca stagiile de vechime in munca (cotizare la fondul de pensii) se recunosc intre statele UE si sunt contributive la pensie.
Daca este stagiu pentru pensie ar trebui sa fie consider si ca vechime in munca/ meserie acolo unde acest lucru este necesar.

Pentru date mai exacte puteti discuta la Casele de pensii sau la ITM.
De la data de 1 ianuarie 2007 România aplică prevederile Regulamentului Consiliului nr. 1408/71 referitor la aplicarea regimurilor de securitate socială salariatilor, lucrătorilor independenti si membrilor familiilor acestora care se deplasează în interiorul Comunitătii si ale Regulamentului Consiliului nr. 574/72 care stabileste modalitătile de aplicare a Regulamentului nr. 1408/71.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie guzumas guzumas buna ziua.sant pensionara pe caz de boala cu gradul3 redus la jumatate.am lucrat in italia cu contract de munca si toate datoriile ... (vezi toată discuția)
Pensie panda12 panda12 este posibil ca anii munciti in Romania sa fie transferati in strainatate pentru a putea iesi la pensie intr-o tara straina? (vezi toată discuția)
Contributii platite in alte tari; pensie comunitara lore79 lore79 buna seara.in urma cu 2 ani am lucrat in italia cu carte de munca{un an}ceea ce inseamna ca am contribuit la fondul de pensii de acolo.Intrebarea mea este,unde ... (vezi toată discuția)