avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ..Lovire...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

..Lovire...

buna seara..tata socru a avut o altercatie cu un vecin din sat(ia dat 2 palme peste fata).acesta a depus plangere la polite din care reies urmatoarele:Rechizitoriu dat de prim procuror expunand urmatoarele:la data 14.06.2013..la postul de Politie o plangere penala prealabila formulata de persoana vatamata D.I. care solicita tragerea la raspundere penala a numitului T.C. pentru savarsirea infractiuni de lovire sau alte violente,constand in aceea ca la data de 05.06.2013 sus-numitul a agresato fizic pe persoana vatamata D.I. cauzandui leziuni ce au necesitat spre vindecare 5-6 zile de ingrijiri medicale.Din actele de urmarire penala efectuate in cauza rezulta ca in cursul zile de 05.06.2013 in jurul orei 21:00 numitii D.I. si T.C. s-au intalnit pe o strada iar pe fondul situatie conflictuale preexistente care a generat dintrun serviciu prestat anterior de persoana vatamata si neintelegeri cu privire la plata valorii acestui servici,cu ocazia intalniri din seara din 05.06.2013,partile a discutat in contradictoriu iar pe fondul expresiilor jignitoare proferate de persoana vatamata,inculpatul T.C. ia aplicat 2 pumni peste fata.Ulterior,inculpataul T.C. ia relatat martorului S.N. incidentul din data de 05.06.2013,scris mai sus..Din certf-med-legal rezulta ca leziunile cauzate victimei a necesita 5-6 zile de ingrijiri medicale.Fata de demersurile ulterioare ale pers vatamate,serviciul med-legal a facut urma precizari:asa cum sa mentionat in certf-med-legal,in lipsa unor leziuni ale mucoasei si/sau tegumentului de la nivelul regiuni bucale sau perii bucale,care sa se asocieze leziunilor dentare prezentate de numitul D.I. la data examinarii med-legale(07.06.2013),nu se poate preciza cu exactitate data cand acestea au putut fi produse.Leziunile dentare(care vizau dintele 21)descrise in actul med-legale,aveau la data de 07.06.2013 o vechime de 2-5 zile,interval ce cuprindea si data producerii incidentului.Deasemenea exista posibilitatea ca la data producerii incidentului,sus-numitul sa fi prezentat la nivelul incisivilor superiori o lucrare protetica fixa,care sa fi fost deteriorata,fapt necomfirmat de partea vatamata,desi la intrebarea med.legist a evitat sa raspunda;numitul D.I.nu prezinta slutire,iar numarul de ingrijiri medicale ramane cel mentionat in certf-med-legal:intrebare:care ar fi consecintele dupa aspectele prezentate mai sus?
Art. 193 cod penal:
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Există posibilitatea retragerii plângerii prealabile de către partea vătămată , dacă socrul dvs. îi plătește despăgubiri pentru cele suferite.Ar fi calea cea mai înțeleaptă .

Daca are 5-6 zile de ingrijiri medicale se incadreaza la alin.2.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
buna ziua...partea vatamata nu a avut nici o zi de ingrijire medicala..doar cat la vazut med-legist in ziua aceea cand a scos certf-med-legal...si in plus de asta el nu a avut nici o leziune grava care sa-i fie afectata sanatatea..el (partea vatamata) vrea doar sa-i faca cat mai mult rau inculpatului si sa scoata daune morale foarte mari..
"Zilele de ingrijire medicala” reprezinta numarul de zile prin care se estimeaza din punct de vedere medico legal, gravitatea leziuni sau boli postraumatice; dupa acest numar se face si incadrarea juridica a faptei.
„Zilele de ingrijire medicala” nu trebuie confundate cu:
-timpul de vindecare anatomica;
-timpul de incapacitate temporara de munca (concediu medical);
-perioada de spitalizare (sau zilele in care se asigura ingrijiri medicale prin internare in spital);
-perioada recuperatorie – de vindecare functionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea juridica conform noului cod penal montemir montemir In anul 2010 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamare corporala pentru care victima a obtinut un certificat medico legal de 50 zile. Am ... (vezi toată discuția)
Lovire,zgariere alexaalexa0987 alexaalexa0987 Daca am lovit pe cineva si am provocat persoanei respective zgarieturi si aceasta se duce la politie,ce pot pati?Nu am inceput eu altercatia. (vezi toată discuția)
Probare acte lovire wiki38 wiki38 Pentru probare lovirii unei persoane sunt suficienti doar martori sau obligatoriu si un Certificat Medico-Legal care sa confirme acele leziuni reclamate, ... (vezi toată discuția)