avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV radar in miscare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV radar in miscare

Buna ziua,

Acum doua zile am fost surprinsa de un radar in miscare, venind de pe contrasens, cu viteza de 103km/h in localitate. Eu am un loc de munca unde imi este mai mult decat necesara masina. As dori sa stiu daca are sens sa fac contestatie invocand marja de eroare a aparatelor de radar si daca am sanse de castig in masura in care as putea dovedi ca datorita acestei marje de eroare viteza mea ar fi putut fi maxim 99km/h. Sau daca nu am sanse de castig, cat ar dura procesul? Macar in felul acesta pot amana sentinta.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRU NICOLAE , Consilier juridic 11:33, 10 Octombrie 2014
pai si 99 km/h , in opinia dumneavoastra , este limita legala in localitate ?
in conditiile relatate mai sus , va recomanda sa nici nu va ganditi sa intocmiti vreo contestare , ca cine stie ce scrieti acolo .
Dv cunoasteti realitatea
Chiar daca promovati plangere contraventionala,puteti recupera permisul de conducere
Nu ati precizat ce fel de vreme era,soare,ploaie ?
ynocentta a scris:

Dv cunoasteti realitatea
Chiar daca promovati plangere contraventionala,puteti recupera permisul de conducere
Nu ati precizat ce fel de vreme era,soare,ploaie ?


ce treaba are timpul probabil cu viteza...care este legatura intre soarele luminos de pe cer , si nerespecarea regulilor de circulatie.... se vede ca nu aveti permis de conducere .

doamna Camelia , daca in filmare mai apare inca o masina in afara de cea a dumneavoastra , incercati sa contestati decizia aparatului radar , daca masina dumneavoastra este singura in filmare , nu are rost sa contestati .

Dupa cum am specificat si in primul mesaj, este foarte importanta masina pentru job-ul meu. Nu ma consider nevinovata, vreau doar sa stiu daca pot sa reduc viteza sub 100km/h, ridicands problema marjei de eroare. Atat
din acest motiv am specificat si posibila prezenta in filmare a unui alt vehicul care ar fi putut sa fie in miscare....si se presupune o eroare cum ca aparatul radar , poate a citit viteza celuilalt autovehicul....dara daca sunteti singura in filmare , nu prea aveti ce face.
iar faptul ca vrei sa zicem ca reduceti viteza de la 103 la 100 km/h...nu va ajuta cu nimic. o sa beneficiati tot 3 luni de pietonaj .

mai jos un link cu o poveste asemanatoare discutat in paralel cu al dumneavoastra, cazul fiind pentru 102 km/h :

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
ContSters324606, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 zile andu04vl andu04vl Am fost inregistrat de aparatul radar circuland in localitate cu o viteza de 102 km/h, desi nu cred ca am depasit viteza de 100 km/h tot drumul indiferent ca a ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda viteză Busugaby Busugaby Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)