avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inmatriculare auto

buna ziua.am o intrebare daca puteti sa ma lamuriti eu as vrea sa inmatriculez masina pe tatal meu.in cazul in care decedeaza pot sa mai circul cu ea doar cu procura?cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: cristinicaa , utilizator 15:56, 10 Octombrie 2014
Puteti circula fara probleme in cazul nefericit al decesului tatalui insa va trebui sa faceti apoi succesiunea ptr a (re)intra in posesia masinii.
multumesc frumos pt raspuns.buna ziua
as mai avea o intrebare daca avetimp sa.mi raspundeti.sotiei mele i.a decedat tatal si mamei i.a ramas casa pe numele ei in urma mostenirii.sotia mea mai are 4 frati.au copii dreptul la proprietate ca si urmasi sau numai ea avand in vedere ca ea e proprietara?multumesc
Nu cunoastem in ce conditii a ajuns mama sotiei singura mostenitoare a locuintei dar nu ii putea reveni in totalitate decat in conditiile in care in urma succesiunii locuinta restul de mostenitori renuntau toti in favoarea mamei, altfel fiecare dintre copii aveau drept la o cota parte.
Cat traieste tatal, e totul in regula. Daca va deceda ( ce bine ca v-ati gandit si la acest lucru, el stie??:)) ce credeti ca va trebui sa faceti? sa dezbateti mostenirea si sa impartiti intre toti mostenitorii averea ramasa de la tata, adica si acea masina.

Chiar daca veti circula un timp cu masina inmatriculata pe numele unei persoane decedate, e bine sa intrati in legalitate, altfel, mai devreme sau mai tarziu, se va afla adevarul.
De exemplu: aveti un accident, cine semneaza, daca nu e suficienta procura, doriti sa reinnoiti asigurarile pentru masina, e nevoie de semnatura tatalui, ce veti face?? mai rau, masina e implicata intr-un eveniment grav,unde e nevoie de declaratiile proprietarului masinii, se fac anumite investigatii, etc. ce faceti??

Asadar, va convine ca masina sa fie inmatriculata pe numele tatalui, intrucat prima de asigurare e ma scazuta pentru tata decat pentru dvs., adica aveti un castig economic dar ganditi-va, pe termen lung, aceasta asa-zisa economie, care, in fapt, e tot o eludare a dispozitiilor legale,va poate aduce infinit mai multe necazuri decat plata unui RCA mai mare, datorita varstei dvs.

Alte discuții în legătură

Circulatie cu masina tatalui decedat. Robert_Avramescu Robert_Avramescu Masina este inscrisa pe numele tatalui meu care a decedat. In acte el este proprietar. Eu sunt unicul fiu. Mama traieste. Pot circula legal cu masina? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare sau de donatie IulianaH IulianaH buna seara,de curand am terminat un contract de leasing auto care era pe numele tatalui iar el vrea ca eu sa devin proprietara,cum este mai indicat sa ... (vezi toată discuția)
Mulțumesc! cota mea este de 18,75 la sută din teren și 28,75 ... nicamarian551@gmail.com nicamarian551@gmail.com Mulțumesc! Cota mea este de 18,75 la sută din teren și 18,75 la sută din clădiri pentru care plătesc impozit de 15 ani.Tot atât deține și sora iar ... (vezi toată discuția)