avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Circulatie cu masina tatalui decedat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Circulatie cu masina tatalui decedat.

Masina este inscrisa pe numele tatalui meu care a decedat. In acte el este proprietar. Eu sunt unicul fiu. Mama traieste.
Pot circula legal cu masina? Trebuie sa fac ceva acte pentru asta?
M-am gandit si la situatii mai delicate: daca politia mi-ar lua certificatul de inmatriculare pentru incalcari din legislatia rutiera. Am inteles ca numai proprietarul masinii poate ridica certificatul de inmatriculare de la politie. Ce as face in acest caz?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2008
Robert_Avramescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariagainaru , utilizator 10:03, 19 Iunie 2024
Puteti sa mergeti la un notar sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs. si sa cereti partajul bunurilor ramase dupa decesul tatalui. In acest fel, prin certificatul de mostenitor vi se poate atribui in proprietate masina, dar cu conditia ca si mama dvs sa vrea acest lucru
Nu ne permitem sa facem succesiunea acum (costurile sunt considerabile). Dar as vrea sa circul cu masina. As putea circula in continuare cu masina inscrisa pe numele tatalui meu si daca se intampla sa mi sa retina certificatul de inmatriculare sa fac atunci succesiunea si sa o inscriu pe numele meu? Am probleme legale serioase (cat de serioase) daca politia descopera ca tatal meu a decedat si eu circul cu masina?
Pentru circulat cu ea nu ai nici o problema, te poti folosi de masina. Descendentii se bucura de sezina - adica au posesia de drept a bunurilor succesorale. (dar daca te duci tu cu explicatia asta la tov. militian se face o ceata...).
Daca iti salta cineva actele scoti un certificat de calitate de mostenitor...
Certificatul de calitate de mostenitor cum il obtin?
la notar

Alte discuții în legătură

Succesiune raz88 raz88 Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva!? Din pacate am ramas fara tata de scurt timp, si vreau sa stiu daca pot circula cu actele masini, care sunt ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! dorim sa vindem un autoturism auto. proprietarul ... Mihaela .Vaida Mihaela .Vaida Bună ziua! Dorim sa vindem un autoturism auto. Proprietarul a fost tata, acesta a decedat în iunie 2021. Nu s-a făcut succesiunea ptr bunuri. Moștenitoare ... (vezi toată discuția)