avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva!?
Din pacate am ramas fara tata de scurt timp, si vreau sa stiu daca pot circula cu actele masini, care sunt pe numele lui. Daca da pentru cat timp, daca nu care ar fi varianta cea mai simpla din punct de vedere formal. vreau sa stiu daca legislatia din italia corespunde cu cea din romania, avand in vedere ca suntem in UE!
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raz88 , utilizator 23:08, 4 Noiembrie 2010
Nu intre legislatia romana si legislatia italiana sunt diferente pe care nu putem sa le discutam pe un forum,aceasta s-ar numi o discutie academica.Parerea mea sa ne intrebati direct care este problema dvs nu la modul general.In Romania va prezentati la notariat si deschideti succesiunea defunctului dvs tata,iar in certificatul de mostenitor se va mentiona masina ca fiind bun ramas de pe urma acestuia.In Italia daca tatal avea cetatenie adresati-va unui avocat pentru consultatie care o sa coste .
Ca să puteți dispune de bunul defunctului trebuie să dezbateți succesiunea și să treceți astfel bunul în patrimoniul dumneavoastră. Deveniți proprietar al autoturismului în baza certificatului de moștenitor. Asta dacă sunteți unicul moștenitor. Dacă sunt mai mulți moștenitori după succesiune faceți un partaj în urma căruia să rămâneți doar dumneavoastră proprietar al autoturismului.
Atata vreme cat aveti actele masinii si sunteti unicul mostenitor , nu va poate obliga nimeni sa dezbateti succesiunea daca nu doriti sau nu aveti banii necesari pentru a face asta! Politia nu are ce sa va faca fiindca nu exista o prevedere legala care sa va oblige sa nu circulati cu masina defunctului cata vreme ea este inmatriculata legal!:D
Distractie placuta!
Problema se pune probabil în cazul în care va fi oprit de poliție și i se va cere consimțământul proprietarului de a circula cu autoturismul. De unde face rost de consimțământul defunctului?
Mai Grigore, aici nu e vorba de distractie, sa spunem ca iau formularea ta de final ca pe un salut. Singura mea dilema era daca eu pot sa las masina pe numele lu tata fara sa o trec pe numele niciunui membru al familiei (mostenitor). Asta e singura mea intrebare, simpla si la obiect. Imi poate da cineva un raspuns sa elucidam aceasta enigma?! va multumesc!

Alte discuții în legătură

Bună ziua! dorim sa vindem un autoturism auto. proprietarul ... Mihaela .Vaida Mihaela .Vaida Bună ziua! Dorim sa vindem un autoturism auto. Proprietarul a fost tata, acesta a decedat în iunie 2021. Nu s-a făcut succesiunea ptr bunuri. Moștenitoare ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu masina tatalui decedat. Robert_Avramescu Robert_Avramescu Masina este inscrisa pe numele tatalui meu care a decedat. In acte el este proprietar. Eu sunt unicul fiu. Mama traieste. Pot circula legal cu masina? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Succesiune auto? ionelm ionelm Buna ziua, Am un caz mai ciudat: Mama mea, impreuna cu cel de al doilea sot al ei (tata vitreg) au achizitionat impreuna un autovehicol, in rate (NU ... (vezi toată discuția)