avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune auto?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune auto?

Buna ziua,
Am un caz mai ciudat:
Mama mea, impreuna cu cel de al doilea sot al ei (tata vitreg) au achizitionat impreuna un autovehicol, in rate (NU LEASING), la proprietar apare tatal meu vitreg, iar cogirant al creditului mama mea. La cateva luni dupa ce masina a fost cumparata cu credit bancar proprietarul a decedat din cauze naturale. Mama mea nu a putut sa renunte la masina din cauza conditiilor bancii, iar aceasta a preluat creditul platind ea mai departe. Timp de 3 ani am circulat cu masina in aceste conditii fara probleme.
Problema mea intervine acum: odata achitate ratele pentru masina, pentru a putea trece masina in proprietatea mamei mele trebuie facuta succesiune (decedatul mai are 3 copii dintr-o casatorie anterioara si un minor impreuna cu mama mea), pentru ca nu mi se pare normal, decedatul achitand doar 9 rate dintr-un total de 120? Oare banca nu are obligatia sa o ajute pe mama mea in rezolvarea acestei probleme (mentionez inca odata creditul a fost aprobat special pentru achizitionarea unui autovehicol, de asemenea in contract se specifica ca este interzisa instrainarea acestuia pe perioada derularii contractului de creditare), pentru ca de fiecare data cand am solicitat ajutorul bancii in rezolvarea acestei probleme s-a ferit sa ne dea un raspuns clar si coerent.
Sper sa ma ajutati in rezolvarea acestei probleme,
Va multumesc,
Cu stima.
banca nu are nici o legatura cu succesiunea.
puteti dovedi in instanta f.usor cine a achitat masina; se poate face si succesiune si aveti posibilitate sa va intelegeti cu ceilalti 3 frati ai dvs.
Daca nu va intelegeti cu ceilalti mostenitori (sa renunte la succesiune, de exemplu), atunci va trebui sa dezbateti succesiunea prin instanta si sa faceti dovada ca defunctul a avut o contributie foarte mica la achitarea ratelor acestui autoturism.

In acest fel, dreptul ce li s-ar cuveni mostenitorilor s-ar restrange doar la contravaloarea a celor 9 rate platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Mostenire ioanabarbu ioanabarbu Sunt la a doua casatorie. Am cumparat inainte de a doua casatorie un apartament cu credit bancar, cu avans platit la vanzator. Acum platesc ratele pentru ... (vezi toată discuția)
Problema succesiune Rudy08 Rudy08 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Mama mea a decedat anul acesta pe 1 ianuarie. Era vaduva din 2001. Impreuna cu sotul(care a decedat in 2001 si care era al ... (vezi toată discuția)