avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Dorim sa vindem un autoturism auto. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Dorim sa vindem un autoturism auto. Proprietarul ...

Bună ziua!
Dorim sa vindem un autoturism auto. Proprietarul a fost tata, acesta a decedat în iunie 2021. Nu s-a făcut succesiunea ptr bunuri. Moștenitoare suntem 2 fete și mama. Noi ca fiice nu avem pretenții ptr bunuri,dorim sa lăsăm totul mamei noastre. Care sunt pași pentru a putea vinde acest auto?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:36, 19 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pargurgeti etapa succesorala la notarul public caci in caz contrar nu puteti legal sa vindeti autoturismul. Eventual puteti sa o vindeti fara acte dar noul posesor va circula cu aceleasi numere si actele fiind tot pe numele defunctului. Recomandarea ar fi sa dezbateti succesiunea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu renuntati la succesiune daca nu vreti ca la mostenirea tatalui sa vina si alte rubedenii de-ale tatalui daca mai sunt.
dezbateti mostenirea, chiar daca apoi faceti partaj cu mama sau ii donati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate cedare mostenire fara succesiune user_andrei user_andrei As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate de cedare, vindere, donatie etc, a unei mosteniri catre fiica mea, fara a mai face succesiunea dupa tata. ... (vezi toată discuția)
Succesiune MirelaAnykha MirelaAnykha Va rog cu un sfat pentru urmatoarea situatie: Tatal meu a murit in noiembrie 2012, iar mostenitori sunt sotia (mama mea) si fiica (eu, majora). Proprietatile ... (vezi toată discuția)
proprietar decedat, vanzare autoturism muresan_maria muresan_maria as dori sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: tatal meu a decedat de curand, a avut o masina inmatriculata pe numele lui, acuma in continuare ce trebuie ... (vezi toată discuția)