as dori sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: tatal meu a decedat de curand, a avut o masina inmatriculata pe numele lui, acuma in continuare ce trebuie facut? trebuie ca sotia lui,ii zic asa pentru ca e mama vitrega, sa faca ceva cerere la politie sau daca vrea sa vanda cum se face?
Initial trebuie dezbatuta succesiunea
In baza certificatului de mostenitor ,sotia defunctului va deveni proprietar asupra bunului mobil si va putea dispune dupa propriul interes tranzactionarea auto
ok, dar anul trecut sa facut act de donatie intre tatal meu si mama vitrega si implicit cu mine , sa impartit egal, si eu si mama vitrega avem jumatate din imobil , donatie facuta la notar si intabulata ulterior. deci amandoua avem 1/2 din tot. ce demers trebuie sa faca mama vitrega pt a vinde masina? trebuie sa o treaca pe numele ei, sa mearga la rar?
Donatia s-a facut numai pe imobil sau si pe masina? Cel mai probabil numai pe imobil.
Pentru masina trebuie dezbatuta mostenirea care numai dvoastra cunoasteti din ce mai este constituita, bani si masina daca imobile nu mai existau pe numele tatalui la data decesului.
Masina se va imparti conform cotei succesorale, 1/4 sotia supravietuitoare si 3/4 copiii.
Sotia poate renunta la cota ei din masina ptr a putea fi vanduta mai usor, bineinteles daca doreste sa renunte sau o puteti despagubi in cazul in care doriti sa patrati masina si apoi sa inmatriculati pe numele dvs.
ok, doar pe imobil sa facut donatia, dar mai trebuie facuta succesiunea daca avem amandoua intabulate pe noi? si eu nam pretentie la masina dar ce trebuie facut sa poata sa o vanda, mentionez ca doar eu am ramas, fratele meu a murit anul trecut, deci doar noi doua suntem urmasii ca sa zic asa cu acte
Partaj
muresan_maria
in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune
gigelas
Buna seara,
In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii.
Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt:
-un apartament - ... (vezi toată discuția)