Care sunt articolele din Codul muncii pe care trebuie sa le respecte o societate pe actiuni cu capital majoritar de stat si buget propriu, atunci cand organizeaza un concurs de ocupare a unor posturi vacante?
Regulamentul de concurs in acest caz , ce articole din codul muncii sau ce alte legi trebuie sa respecte?
Este obligatoriu ca Regulamentul de concurs sa fie afisat, astfel incat toti concurentii sa poata lua act de obligatiile si drepturile pe care le au?Ce lege reglementeaza acest lucru?
Nerespectarea regulamentului de concurs, poate duce la anularea unui concurs?
Art. 30. C.mun.
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.
(2) Posturile vacante existente in statul de functii vor fi scoase la concurs, in raport cu necesitatile fiecarei unitati prevazute la alin. (1).
(3) In cazul in care la concursul organizat in vederea ocuparii unui post vacant nu s-au prezentat mai multi candidati, incadrarea in munca se face prin examen. (4) Conditiile de organizare si modul de desfasurare a concursului/examenului se stabilesc prin regulament aprobat prin hotarare a Guvernului
Asa am crezut si eu, dar mi s-a spus ca o societate pe actiuni la care statul detine 80% din actiuni, nu este acelasi lucru cu o institutie sau autoritate publica sau alte unitati bugetare, cu atat mai mult cu cat aceasta societate are si CCM ( contract colectiv de munca).
In aceasta situatie regulamentul de concurs ar putea fi reglementat de CCM?Este posibil?Dar CCM nu trebuie sa respecte Codul Muncii?
Regulamentul de concurs poate fi prevazut in :
- c.c.m.,desi n practica nu am intalnit asa ceva
- reg.de organizare si functionare a societatii
- reg.intern
- sau adoptat separat de aceste documente
Unitate bugetara?
magnum88
O societate comerciala S.A. care are drept unic actionar consiliul local este unitate bugetara? Ma intereseaza referitor la art. din codul muncii care zice ca ... (vezi toată discuția)
Angajari 2010
klaudia772001
In cadrul primariei avem trei persoane ale caror contracte de muncă vor expira in martie respectiv in mai anul curent. Acum cu destituirile care urmează sa ... (vezi toată discuția)
Angajare 2014
Aura Pop
Buna seara
Primaria are in organigrama un post vacant de asistent medical principal , post finantat de la capitolul bugetar sanatate .Banii ... (vezi toată discuția)