Casa de marcat nu are in program numele si prenumele, apartamentul celui pentru care emiteti bonul fiscal, plus ca nu ii vad rostul. La sfarsitul zilei cand scoateti situatia incasarilor, trebuie sa ghiciti pentru cine s-a emis BF, va complicati inutil.
Idea e ca suntem 240 de apartamente. Daca stai sa scrii pentru fiecare te doare mana :) Se poate face un tabel cu cine a platit. BF reprezentand dovada platii.
Nu se poate cu bon fiscal pentru ca acesta nu raspunde cerintelor de evidentiere a persoanei care plateste, asa cum vi s-a raspuns mai sus, dar nici asupra a ceea ce plateste locatarul - cote de intretinere, fond de rulment, fond de reparatii, chirie, penalizari - daca este cazul.
Locatarii platesc si cote partiale. Acest lucru trebuie evidentiat in chitanta.
Cu unii dintre ei ati putea avea discutii, ca au platit si totusi nu li s-a scazut suma si au aruncat sau au ratacit bonul. Dv. trebuie sa dovediti cu chitantierele la care au ramas dublurile ca in acea perioada nu exista plata acelui locatar.
Cenzorului trebuie sa-i prezentati chitantierele la verificare.
Si pur si simplu, din cauza unor momente de tensiune create uneori la casierie, ar fi posibil sa nu scrieti, bifati, platile facute, iar la incheierea zilei sau cand faceti operarea in registrul de casa sa nu identificati persoana care v-a facut o plata si pe care ati sarit-o pe lista de incasari.
Nu mai vorbesc de faptul ca marea majoritate a locatarilor nu s-ar multumi cu acest bonulet pe care il pot rataci foarte usor.
Puteti sa le puneti la dispozitie contul bancar al asociatiei in care multi dintre locatari vor depune banii, fie ca se duc la ghiseul bancii cu ocazia iesirii din casa la cumparaturi, fie vor face transfer bancar prin internet. Sunt din ce in ce mai multi oameni care prefera acest gen de plata.
Idea e ca suntem 240 de apartamente. Daca stai sa scrii pentru fiecare te doare mana ...
Asociatia poate sa achizitioneze un program specializat, care printre zecile de rapoarte pe care le furnizeaza (contabile), are implementata si o sectiune de "Chitante" foarte usor de lucrat practic.
Daca doriti, aceste chitante se pot tipari in dublu ex. in format A5. Sigur ca programul mai face si registrul de casa, situatia soldurilor de activ si pasiv, etc., etc.
Programul a avut reclama, aici pe Avocatnet, iar daca doriti mai multe informatii, puteti sa ma contactati pe MP.