avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributie la asigurari sociale de catre un cetatean ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributie la asigurari sociale de catre un cetatean strain din U E fara domiciliu in Romania

cetatean strain in tara UE, absolvent studii universitare la zi in Romania(6 ani- medicina), stagiu militar 6 luni si vechime in munca 2 ani , 9 luni in Romania, varsta 59 ani, domiciliu in strainatate, doreste sa plateasca benevol asigurari sociale pt a avea contributia minima de 15 ani pt a obtine pensie de la statul roman.
Este posibil? cum trebuie sa procedeze?

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata si calcul pensie Georgeta_TM Georgeta_TM Buna ziua! As dori sa stiu daca ma pot pensiona anticipat. Sunt nascuta in 08.05.1957 si am un total de 25 ani lucrati, din care 6 ani si 6 luni grupa II. ... (vezi toată discuția)
Vechime pensie StefanL61 StefanL61 Datele sunt urmatoarele: - am varsta de 59 de ani si 35 de ani vechime / cotizatie - am studii superioare la zi 5 ani - stagiul militar termen redus 9 ... (vezi toată discuția)
Echivalare stagiu contributiv din alt sistem de pensii Alex2705 Alex2705 Buna ziua, se poate adauga la stagiul contributiv din sistemul public de pensii, cativa ani realizati in sistemul de pensii al avocatilor (inainte de angajarea ... (vezi toată discuția)