avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Onorariu avocat partaj (iesire din indiviziune) in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Onorariu avocat partaj (iesire din indiviziune) in care partile sunt de acord?

Care este onorariul unui avocat pt partaj (iesire din indiviziune) in instanta? Precizez ca ambele parti suntem de acord, dar nu putem face partaj la notar din cauza ca ne este imposibil sa obtinem certificatul de urbanism de la primarie din cauza legilor tampite si absurde din Romania. Am auzit ca se poate si fara avocat, dar imi este frica sa deschid actiune fara avocat, in acelasi timp as avea nevoie de un avocat serios, pt ca am auzit cazuri cand nu se prezinta la procese in instanta dupa ce a fost platit cu o gramada de bani. Astept raspuns. Va multumesc.
De ce nu puteti sa obtineti certificatul de urbanism ?Dati-ne detalii....Iesirea din indiviziune , pe cale judiciara , comporta si unele avantaje : costuri mult mai reduse decat cele notariale , si o analiza mai atenta a situatiei de fapt.Acordul erezilor va fi consfintit intr-o tranzactie , incheiata in forma scrisa , de care instanta va lua act , procedand in consecinta.
Onorariile difera , nu le putem sti , insa va sfatuiesc sa apelati la un avocat , dupa propriile considerente sa-l alegeti (spre exemplu , din ratiuni de ordin financiar ,intrucat onorariul lui X vi s-a parut mai atragator ), dar care sa va si indrume corect.Succes.
Onorariul dintre avocat si client este negociabuil avindu-se in vedere complexitatea cauzei, durata procesului, localitate etc. astfel incit puteti gasi un avocat care sa corespunda necesitatilor dv.
Nu am obtinut certif de urbanism deoarece prin dezmembrarea tereului in doua loturi egale rezulta doua parcele fiecare dintre ele avand 130 m.p. adica sub 150 m.p. desi noi nu vrem sa constuim, constructia exista deja, vrem doar sa impartim. Dar nu mai conteaza acum, aia de la cadastru si intabulare ne-au tepuit ca lumea, ne-au tinut 3 luni de zile ca sa ne faca o amarata de propunere de dezmembrare si ne-au mai luat si bani pe ea de pomana, fara sa ne spuna ca nu vom abtine certif de urbanism de la primarie si pana la urma tot in instanta ajungem ca sa ne luam odata drepturile ce apartin fiecaruia. Dar asta ramane de vazut....si cand ma gandesc ca de un an jumate facem intruna acte, acte si iar acte si nu mai terminam odata
:hammer:
in cazul unui proces de partaj prin buna intelegere, onorariile avocatilor nu sunt f mari .
trebuie sa luati legatura cu avocati din orasul dvs si apoi sa vedeti care dintre dansii percep onorarii pe masura posibilitatilor dvs financiare .
importanta este tranzactia in cazul dvs., si ar fi suficient si daca ati lua legatura cu un avocat care ar putea sa va redacteze tranzactia , fara a mai fi necesar sa va reprezinte in instanta .
Suntem 6. Unul dintre noi și-a construit o casă pe vechea amprentă a casei bătrânești existentă pe pe terenul care dorim să-l împărțim. El nu vrea să se prezinte ca să se facă ieșirea din indiviziune și trebuie să ajungem în instanță. Care ar fi costurile la avocat pentru reprezentarea în instanță a cauzei și dacă cel care nu vine la proces este obligat de lege să participe în mod egal la cheltuieli. Mulțumesc frumos pentru ajutor. Vă rog să-mi spuneți estimativ, nu vreau să mai văd scris că totul este la înțelegere cu avocatul. Trebuie să existe niște marje minime și maxime in acest sens, cum spune legea, bănuiesc. Avocații când te prind vor să îți ia cât se poate de mult fără să aibă niciun fel de complexe.

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat pt partaj voluntar in instanta? simoneangel simoneangel Cat imi poate cere un avocat pt un partaj voluntar in instanta care nu se poate face la notar din cauza birocratiei si a legilor tampite? (primaria nu ne-a dat ... (vezi toată discuția)
Ajutor, sunt disperata! Anomiskaracuda Anomiskaracuda Cum se poate imparti un teren de 260 metri patrati plus casa in doua? Cadastristul ne-a facut schita de dezmembrare , dar primaria nu ne-a dat certificatul de ... (vezi toată discuția)
Caut avocat pt iesire din indiviziune si incalcare drept de propietate simoneangel simoneangel Problema mea este ca am o casa + teren in indiviziune cu unchiul meu, de care in prezent se foloseste una din fiicele lui, adica una din verisoarele mele care ... (vezi toată discuția)