Buna ziua!
Fostul sot a cerut si obtinut in instanta sa nu mai plateasca penia alimentara prin retinere pe statul de plata. Avand in vedere ca ar si alte popriri (executari) de la banci,iar drepturile copilului ar putea fi prejudiciate daca el nu plateste, vreau sa fac apel,in sensul sa se mentina plata pensiei ca si pana acum,prin virare de catre unitatea angajatoare.
Cum trebuie sa procedez?
De fapt,eu am depus actiunea ,pentru majorarea pensiei si am cerut plata restantei de la ultima majorare ,de acum 2 ani,restnta pe care nu a achitat-o,precum si plata pensiei prin virare de catre unitate. El a solicitat sa nu i se mai retina pe stat. Instanta a majorat pensia si a respins cererea de "executere silita" ,lucru pe care eu nu l-am cerut. Nu se specifica,insa,cum si cand ar trebui sa plateasca.
Ca sa va bucurati de protectia pensiei in raport cu alte executari silite, mergeti la executor judecatoresc cu hotararea de majorare si cereti exexcutarea silita.
Mai nou, instanta nu mai pune poprire pe veniturile sotului din oficiu, cum facea pana ain 2013. De aceea, trebuie sa va ocupati dvs. de executarea silita.
Pensie de intretinere
mather
daca prima sentinta de divort va fi atacata de sotul care trebuie sa plateasca pensie cind va fi executorie plata pensiei atit a restantei pe un an ,cit si a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
mosneaga
Putem pune in aplicare o hotarare definitiva referitoare la retinere din salariu a pensiei alimentare a unui angajat (sentinta ne-a fost adusa de una din ... (vezi toată discuția)