avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legislatie aplicata CARP urilor referitor la credite ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legislatie aplicata CARP urilor referitor la credite de nevoi personale acordate de acestea

CARP ul la care sun inscris ca membru nu respecta OUG 50 din 2010 aprobat prin L.288/2010 Privind contractele de credit pentru consumatori,iar in contractele de credit pe care totusi le-au introdus au clauze abuzive ,ca de exemplu
1. Se percepe dobanda anticipat (fara acordul inprumutatului)
2. Daca se achita anticipat creditul, nu se mai recalculeaza dobanda .
Aceste abuzuri sunt promovate prin faptul ca nu sunt prevazute in statutul de functionare al asociatiei ,statuc care nu a mai fost actualizat cu evolutia legislatiei .
Rugaminte mea este sa-mi confirmati cum este corect
Astept raspunsuri pertinente.
Mai mult am observat ca unele CARP uri au stiputal in statut ca dobanda se percepe la sold si se incaseaza odata cu rata creitului si faptu ca la plata anticipata a creditului se recalculeaza dobanda
multumesc

Alte discuții în legătură

Rambursare antici[pata 90% din credit zexe zexe Buna ziua, Am rambursat anticipat cam 90% dintr-un credit de nevoi personale, creditul este in euro cu dobanda fixa. Dupa rambursare am constatat ca la ... (vezi toată discuția)
Incasare ilegala dobanda anonim_71 anonim_71 Un client al unei banci a luat un credit de la aceasta banca.Din anumite motive , nu a reusit sa-si mai plateasca ratele.Desi a incercat o intelegere cu banca ... (vezi toată discuția)
Actualizarea contractelor de credit aflate in derulare conform oug nr. 50/2010 bogdanr bogdanr Actualizarea contractelor de credit Bancpost aflate in derulare conform OUG nr. 50/2010 Iata principalele modificari care vor fi aduse contractului ... (vezi toată discuția)