avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenzi revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenzi revisal

am avut un control de la itm si am primit 10000 lei ca am transmis un contract dupa 3 zile de la data angajarii ...a mai avut cineva asa ceva ? vreau niste sfaturi multumesc
Cel mai recent răspuns: georgianahandac , utilizator 19:35, 14 Octombrie 2014
In momentul controlului contractul era transmis? Daca nu era transmis iar angajatul era la lucru se considera "munca la negru".
Singura posibilitate este sa contestati in instanta sanctiunea primita.

art.9 din HG 500/2011:
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
a) netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de munca prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g), cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
....
c) necompletarea elementelor contractului individual de munca conform art. 3, respectiv netransmiterea registrului in termenele prevazute la art. 4;
.....

(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cea prevazuta la lit. a), cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana primita la munca fara transmiterea la inspectoratul teritorial de munca a registrului completat cu toate elementele contractului individual de munca, fara ca amenda totala cumulata sa depaseasca suma de 50.000 lei;
b) cele prevazute la lit. b)—c), cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei;
.....

In opinia mea, va incadrati la lit.b si nu la lit.a
contractul era facut si inregistrat la mine in revisal dar din neatentie nu l-am transmis
Contestati sanctiunea primita si sa solicitati instantei schimbarea sanctiunii ... din amenda in avertisment.
pai si ce sa invoc ? eu ma gandeam sa ma bazez pe faptul ca nu a fost rea intentie ..adica era intocmit tot introdus la mine in revisal si ca niciodata nu am patit asa ceva

Alte discuții în legătură

Neinregistrare contract in revisal lilianatatar lilianatatar Ce sanctiune primesc daca nu am inregistrat doua contracte in revisal si nu le-am transmis ? am o intarziere de trei zile si tocmai acum au venit in control de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, daca am încheiat un contract de munca si nu l-am ... larisaflory larisaflory Bună ziua, daca am încheiat un contract de munca si nu l-am transmis la revisal tot in aceiasi zi ce sancțiuni contravenționale primesc,am avut control ... (vezi toată discuția)
Registrul salariatilor sofishoestrend sofishoestrend in cazul daca am semnat si am inregistrat in registrul electronic contractul de munca inaintea inceperii activitatii cu o zi,iar acesta a fost transmisa ... (vezi toată discuția)