am avut un control de la itm si am primit 10000 lei ca am transmis un contract dupa 3 zile de la data angajarii ...a mai avut cineva asa ceva ? vreau niste sfaturi multumesc
Singura posibilitate este sa contestati in instanta sanctiunea primita.
art.9 din HG 500/2011:
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
a) netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de munca prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g), cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
....
c) necompletarea elementelor contractului individual de munca conform art. 3, respectiv netransmiterea registrului in termenele prevazute la art. 4;
.....
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cea prevazuta la lit. a), cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana primita la munca fara transmiterea la inspectoratul teritorial de munca a registrului completat cu toate elementele contractului individual de munca, fara ca amenda totala cumulata sa depaseasca suma de 50.000 lei;
b) cele prevazute la lit. b)—c), cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei;
.....
In opinia mea, va incadrati la lit.b si nu la lit.a
pai si ce sa invoc ? eu ma gandeam sa ma bazez pe faptul ca nu a fost rea intentie ..adica era intocmit tot introdus la mine in revisal si ca niciodata nu am patit asa ceva