avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal - postnatal si Concediu de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal - postnatal si Concediu de crestere si ingrijire copil in cazul unui PFA

Sunt insarcinata in saptamana 19 si am un PFA.Nu am angajati si ofer consultanta in domeniul in care profesez.Actele necesare pentru dosarul de Concediu prenatal/postnatal si cele pentru Concediu de crestere si ingrijire copil
le voi face in numele PFA-ului meu?Ce etape trebuie parcurse in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:10, 14 Octombrie 2014
In situatia Conced de maternitate, certificatele medicale le prezentati lunar la CJAS, ei urmand sa vireze sumele aferente in contul dvs.
Baza de calcul o reprezinta veniturile din utimele 6 luni.
In cazul CCC baza de calcul o reprezinta veniturile din utimele 12 luni.
Conf art 13 OUG 111/2011 drepturile reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, se acordă pe bază de cerere, însoţită în mod obligatoriu de:
a) copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoana care primeşte documentele;
b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul, pentru situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2);
c) actele doveditoare care să ateste îndeplinirea perioadelor prevăzute de art. 2;
d) dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e) dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru creşterea copilului;
f) orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.
Concediul de maternitate va fi platit doar daca achitati contributia pentru concedii si indemnizatii de 0,85%. Daca nu ati achitat pana acum, atunci achitati macar luna anterioara intrarii in CM.

Pentru CCC, cititi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte Nicoleta Temei Nicoleta Temei Buna ziua. Sunt însărcinată in 23 de saptamani, nu pot muncii si sunt in medical. Cum se procedează pt indemnizația de creștere copil ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru intrarea in concediu de crestere a copilului Elena_76 Elena_76 Buna ziua... Va rog, daca poate cineva sa-mi dea niste indicatii... Am o prietena care a nascut de curand si nu stie care este procedura si ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Acte pre si postnatal amgz amgz Buna ziua, mar interesa ce acte imi trebuie inainte si dupa ce nasc , in special dupa nastere pentru primirea indemnizatiei de crestere a copilului. va ... (vezi toată discuția)