avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitie servicii intracomunitare 2014
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitie servicii intracomunitare 2014

Un SRL din Romania (microintreprindere, neplatitoare de TVA in Romania) este inregistrat in scopuri de TVA conform art. 153^1 (deoarece presteaza servicii intracomunitare - intermediere comerciala) si in ROI.
Acelasi SRL din Romania efectueaza pe de alta parte si achizitii de servicii intracomunitare deoarece beneficiaza de asistenta juridica (pe baza de contract) oferita de un cabinet de avocatura din Italia. Acesta emite factura lunara fara TVA, fiind neplatitor de TVA in Italia.

Intrebari:
1. Cabinetul de avocatura din Italia nu era obligat sa se inregistreze in scopuri de TVA si in ROI pentru aceasta prestare de servicii intracomunitare, asa cum SRL-ul a avut obligatia in Romania pentru serviciile de intermediere prestate in comunitate?
(daca ambii erau inregistrati pentru TVA, cabinetul facea factura lunara fara TVA, serviciul fiind neimpozabil in Italia. SRL-ul platea TVA in Romania, depunea 301, 390)
2. Daca SRL-ul este neplatitor de TVA in Romania si cabinetul de avocatura este neplatitor de TVA in Italia, mai apar obligatii declarative si de plata in Romania (390, 301) ?
3. Ce implicatii vor fi in momentul in care SRL-ul va depasi plafonul de scutire de TVA (65000 EUR) si va deveni platitor de TVA si in Romania iar cabinetul de avocatura va ramane neplatitor de TVA in Italia?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
UTILIZATOR78, utilizator

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor tva inregistrat in roi adi1970 adi1970 SRL platitor de TVA lunar in 2010, cifra de afaceri pentru 2011 de 9000 Euro, inregistrat in ROI cu achizitii intracomunitare in valoare de 6000 Eur in 2011, a ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)