avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical si drepturi de autor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical si drepturi de autor

Se poate cumula indemnizatia pentru drepturi de autor cu indemnizatia de concediu medical pentru sarcina si lauzie (cele 122 zile calendaristice) pana la intrarea in concediu pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:24, 15 Octombrie 2014
1. - Deduc ca dvs. beneficiati de concediu de maternitate in calitate de salariat cu contract individual de munca (CIM).
- In aceasta perioada CIM este suspendat de drept, conform Codului muncii.

2. - Dvs. aveti, in paralel, si venituri dintr-un contract pe drepturi de autor.
- Nici o prevedere legala nu precizeaza ca in timpul concediului de maternitate nu aveti voie sa aveti venituri profesionale din alte surse.

3. Obs: concediul de maternitate se poate acorda pe o perioada de 126 de zile calendaristice (nu 122 zile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, am o nelamurire in legatura co zilele de concediu medical pentru suspendarea unui contract de munca pentru concediu de ingrijire a copilului si ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie club sportiv - indemnizatie crestere copil catadiac2 catadiac2 Buna ziua, Ma aflu in situatia in care sunt presedintele unui club sportiv si in acelasi timp insarcinata in 6 luni. In acelasi timp am un contract ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)