Copilul meu s-a nascut in data de 04 octombrie 2012. Eu mi-am reluat activitatea la locul de munca dupa 6 luni de stat acasa.
Stimulentul de insertie cat si alocatia de 200 lei se primesc si pentru luna in care s-a nascut copilul? Copilul meu a implinit luna aceasta 2 ani. Nelamurirea mea consta in faptul ca nu stiu daca in luna noiembrie voi mai primi bani pentru luna octombrie, tinand cont ca fata a implinit 2 ani pe 4 octombrie?
1. - Alocatia de stat pentru copii se primeste incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.
- Alocatia de stat pentru copii se plateste in fiecare luna pentru luna precedenta.
- Pe luna noiembrie veti primi alocatia de stat pentru luna octombrie si o veti primi in continuare pana implineste copilul 18 ani (numai ca ea devine 42 lei lunar).
2. - Stimulentul de insertie se plateste de la data cu care l-ati solicitat si pana inclusiv in ziua in care copilul implinste 2 ani.
- Stimulentul de insertie se plateste in fiecare luna pentru luna precedenta.
- In luna noiembrie veti primi stimulentul de insertie pentru primele 4 zile din octombrie.