Buna ziua,
Sunt o persoana cu handicap accentuat psihologic decizie „nereviziubila„si mai multe afectiuni care îmi fac probleme la deplasare.Sunt si pensionat medical.Am achizitionat o masina din Austria si nu o pot înmatricula fara plata Taxei de mediu în suma de 3000 euro(masina am cumparato cu 900 euro),desi în lege spune ca sunt scutite de la taxa -persoanele cu handicap grav si accentuat si cele care trebuie transportate.Aici se face o discriminare pentru ca persoane cu handicap „locomotor”accentuat pot înscrie pe când eu cu acelasi handicap Accentuat,nu.De asemene nu poate înscrie o masina fara plata nici „UN ORB”handicap grav.Ma poate ajuta cineva cu un sfat,multumesc?.
Da,de acord.Dar numai pentru cei care conduc si au un handicap la o mâna sau un picior.Eu am diabilitati phiologice ”EPILEPSIE GRAND MALL”,nu pot lua nici permis ,ce trebuie sa modific la masina ? Cel cu handicap oftalmologic „ORB”handicap grav,ce trebuie sa modifice,el având si nevoie de însotitor?
sunt scutite de taxa de timbru doar masinile cumparate de persoane cu handicap fizic, masini care vor fi modificate pentru a fi conduse de acea persoana. Teoretic d-voastra cumparati o masina pe care nu o sa o folositi d-voastra, doar figurati ca si proprietar, avand in vedere faptul ca nu o puteti conduce. La fel si orbul , care nu poate conduce masina. Aceasta scutire de taxa nu vizeaza in special proprietarul- cu handicap fizic- ci in special masina modificata.
Inteleg ca poate vi se pare o discriminare, insa legea scuteste de taxa de timbru masinile modificate pentru a fi conduse de persoane cu handicap. Asta e legea , nu eu am facut-o.