avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pana la 3 ani - certificat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pana la 3 ani - certificat handicap

buna ziua,

am o problema un pic urgenta, daca exista cineva sa imi dea un raspuns , si anume,

am fost in ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, am reluat activitatea cand a facut copilul 1 an si 11 luni, respectiv pe data de 21 septembrie ....copilul fiind bolnav nu am putut relua activ, de la societatea ma trecut in concediu fara plata , intre timp medicul mia spus ca pot beneficia de prelungirea concediului de crestere copil pana la vartsa de 3 ani, urmand ca pe data de 23 octombruie sa mi se elibereze acest certificat de handicap, intrebarile mele sunt:

1. mai pot beneficia de prelungirea cic daca eu am revenit la 1 an si 11 luni, iar acum sunt in concediu fara plata ??.

2. copilul face 2 ani pe data de 21.10.2014 , iar cetificatul de handicap il voi luat pe 23.10, mai pot face ceva ? mai pot depune cerere atunci cand am certificatul?

va multumesc mult si astept un raspuns cat mai urgent .
toate bune !
Cel mai recent răspuns: muscalucristina , utilizator 13:42, 17 Octombrie 2014
1. Incepand cu data emiterii certificatului de handicap pentru copil veti putea reintra in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani.

2. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC.
- Anexati la cerere o copie dupa certificatul de nastere a copilului si o copie dupa certificatul de handicap.

3. Cu o copie dupa decizia de suspendare a CIM si o copie dupa certificatul de handicap al copilului mergeti la Primarie si solicitati repunerea in plata a indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani.

multumesc din toata inima :)
toate bune!
Mai apelez la cunostintele d-voastra cu o intrebare si anume

in afara de indemnizatie de la 2 la 3 ani si de alocatia de 200 lei, mai beneficiaza copilul si de alte drepturi banesti?

multumesc frumos!
Cititi si Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pana la 3 ani dyadya80 dyadya80 Am nascut pe 24 noiembrie 2013 si sunt in concediul de crestere copil pana la 2 ani insa la sfatul medicului de familie am inteles ca pot prelungi acest ... (vezi toată discuția)
Prelungirea concediului de crestere a copilului alinaritea alinaritea copilul meu a fost diagnosticat cu astm( incadrat cu handicap mediu) la o luna dupa ce m-am intors la servici din concediul de crestere al copilului pana la 2 ... (vezi toată discuția)
Revenire inapoi in cic AdrBcr AdrBcr Buna ziua. Am optat pt Cic un an...am revenit mai devreme la munca, la 8luni. Am luat suplimentul de 500ron. Ne apropiem de doi ani si ma intereseaza daca ... (vezi toată discuția)