avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0.14 mg/l alcool pur in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0.14 mg/l alcool pur in aerul expirat

Am fost oprit de Politia rutiera si testat cu aparatul etilotest , rezultatul fiind 0,14 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In data de 28 septembrie noul cod rutier s-a modificat avand legea : "Se interzice conducerea unui autovehicul sau tramvai pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora sau sub influenţa băuturilor alcoolice cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,20 g/l alcool pur în sânge."

Politia rutier mi-a suspendat permisul pe 90 de zile si amenda 400 lei. in data de 10 octombrie luna asta.

M-am contrazis cu ei 3 ore ca legea spune ca pana la 0,15 e legal sa conduci un autovehicul. I-am rugat sa-mi arate acea lege unde spuneai ei , peste 0,10 se ia permisul . Au insistat ca este lege noua daca depasesc 0,10 au dreptul de a-mi lua permisul. Am vorbit politicos si le-am solicitat sa-mi explice unde este legea si sa o arate.

Ce pot sa fac pentru a-mi recupera permisul?
Puteti face contestatie la procesul-verbal de contraventie, la instanta competenta si in termen legal. Aratati motivele de fapt si de drept pe care va sprijiniti cererea.
Pana in 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat este contraventie si se suspendă exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, peste se face dosar penal si se merge la recoltare, ce spuneti dvs acolo sunt povesti, contestati degeaba in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valorile alcoolemiei adrianaispas adrianaispas Intrebare: care sunt valorile alcoolemiei permise si unde pot fi gasite? Singura prevedere pe care am gasit-o este urmatoarea:\" [i]O concentraţie de până ... (vezi toată discuția)
Noul cod rutier Ilieoelena Ilieoelena Este adevarat ca in noul cod rutier nu este infractiune alcoolemia sub 0,15mg\\l alcool pur in aerul expirat . Daca da as vrea sa stiu articolul , nr HG si ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcolului bobo19189 bobo19189 mia fost retinu permisu avand o alcolemie de 0.47 in aer expirat si rezultatele de l a sange fiind 0.85 mia fost data dovada fara drept de circulatie si deja ... (vezi toată discuția)