Am fost oprit de Politia rutiera si testat cu aparatul etilotest , rezultatul fiind 0,14 mg/l alcool pur in aerul expirat.
In data de 28 septembrie noul cod rutier s-a modificat avand legea : "Se interzice conducerea unui autovehicul sau tramvai pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora sau sub influenţa băuturilor alcoolice cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,20 g/l alcool pur în sânge."
Politia rutier mi-a suspendat permisul pe 90 de zile si amenda 400 lei. in data de 10 octombrie luna asta.
M-am contrazis cu ei 3 ore ca legea spune ca pana la 0,15 e legal sa conduci un autovehicul. I-am rugat sa-mi arate acea lege unde spuneai ei , peste 0,10 se ia permisul . Au insistat ca este lege noua daca depasesc 0,10 au dreptul de a-mi lua permisul. Am vorbit politicos si le-am solicitat sa-mi explice unde este legea si sa o arate.
Puteti face contestatie la procesul-verbal de contraventie, la instanta competenta si in termen legal. Aratati motivele de fapt si de drept pe care va sprijiniti cererea.
Pana in 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat este contraventie si se suspendă exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, peste se face dosar penal si se merge la recoltare, ce spuneti dvs acolo sunt povesti, contestati degeaba in instanta.
Noul cod rutier
Ilieoelena
Este adevarat ca in noul cod rutier nu este infractiune alcoolemia sub 0,15mg\\l alcool pur in aerul expirat
. Daca da as vrea sa stiu articolul , nr HG si ... (vezi toată discuția)