avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... puncte de penalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

puncte de penalizare

ce se intampla daca am acumulat 10 puncte in decurs de 2 saptamani???poate sa imi suspende permisul....sau numai la 15 puncte????
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 15:26, 26 Mai 2009
Art. 94.- (1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioada de 30 de zile, daca in decurs de un an titularul permisului de conducere a savarsit contraventii care cumuleaza 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioada de 60 de zile, daca in decurs de 6 luni de la data expirarii duratei de suspendare titularui permisului de conducere a savarsit contraventii care cumuleaza 10 puncte de penalizare;
c) pentru o perioada de 90 de zile, daca fapta condcatorului auto a fost urmarita ca infractiune prevazuta de prezenta ordonanta de urgenta, iar instanta de judecata sau procurorul a dispus inlocuirea raspunderii penale cu una dintre sanctiunile contraventionale complementare prevazute la art. 91 din Codul penal sau daca fapta conducatorului auto constituie una dintre contraventiile pentru care, prin regulameni, se dispune ca masura administrativa retinerea pe loc a permisului de conducere.
(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a) si b) contravenientul este obligat sa se prezinte la unitatea de politie in termen de 5 zile de la primirea instiintarii scrise comunicate de aceasta, pentru a preda permisul de conducere. Neprezentarea la termenul stabilit, in mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, prevazuta la alin. (1) lit. a) si b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto elena amaricai elena amaricai daca ai permisul suspendat de 2 ori in 6 luni pentru depasire viteza ce se poate intimpla? (vezi toată discuția)
Suspendare permis pe 90 de zile Cimss Cimss Buna ziua, As avea si eu o nelamurire, am fost cercetata intr-un dosar penal pentru punere in circulatie a unei autotutilitare la care i-au expirat ... (vezi toată discuția)
In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. ... Elena Cristina Nitu Elena Cristina Nitu In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. Nu am primit nici o instiintare sa merg sa predau permisul de conducere. Acum, dupa 9 ... (vezi toată discuția)