Buna ziua!
Sunt insarcinata in 8 saptamani si am cim partial de 4 ore. Lucrez la actualul loc de munca de la 01.03.2009; anterior am lucrat cu norma intreaga 12 luni si am continuitate. Pot beneficia de indemnizatie?
Pot solicita acordarea concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului persoanele care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Domeniul veniturilor impozabile ce pot genera acordarea CCC este definit de art. 5 din H.G. nr. 1.025/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 148/2005, facandu-se trimitere la prevederile art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si art. 71din Codul fiscal.
Am citit toata legislatia referitoare la indemnizatie. Vreau sa stiu daca pot beneficia sau nu. Logic, nu ar trebui sa aiba nici o legatura timpul partial; nu am gasit nimic in privinta asta si nu-mi este clar.
Nu are importanta ca ati luccrat/lucrati cu mai putin de o norma intreaga. Sunteti eligibila sa primiti indemizatia de crestere copil daca aveti venituri supuse impozitului pe venit ultimele 12 luni anterior datei de nastere a copilului.Puteti opta pentru varianta de 85% din media veniturilor sau 600 lei indemnizatie daca veniturile au fost mai mici.