avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere copil

Voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca am 12 luni lucrate dar cu jumatate de norma, 4h, salar brut 500 lei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 26 Februarie 2014
1. - Beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii, indiferent de norma cu care ati lucrat si de nivelul venitului.
- Indemnizatia pentru CCC nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.

2. In cele 12 luni intra si perioadele in care ati beneficiat de concedii medicale sau concediu de maternitate.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Acordarea indemnizației pentru cresterea copilului nu este conditionata de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.

Art. 2 din OUG nr.111/2010 :
((1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi: ......

Din interpretarea acestui articol reiese ca legiuitorul nu a conditionat acordarea indemnizatiei pentru CCC de durata timpului de munca (norma intreaga sau partiala). Asadar, poate beneficia de aceasta indemnizatie oroce persoana care a realizat in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni, venituri realizate in baza oricarui tip de c.i.m. indiferent de durata timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial si concediu crestere copil apetra apetra daca o viitoare mamica are contract de munca cu timp partial poate beneficia de concediu crestere si ingrijire copil? (vezi toată discuția)
Indemnizatie cc oanap1988 oanap1988 Buna ziua. As dori sa stiu daca primesc indemnizatie CC daca in ultimele 12 luni am lucrat in 2 locuri de munca cu jumatate de norma respectiv 4 ore iar acum 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil avril_dor avril_dor Buna ziua! Daca am contract de munca pe 2ore/zi pot beneficia de indemnizatia minima de 1232 lei? este vreo problema daca vor fi doar 10 luni de contract in ... (vezi toată discuția)