avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca cu timp partial si concediu crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca cu timp partial si concediu crestere copil

daca o viitoare mamica are contract de munca cu timp partial poate beneficia de concediu crestere si ingrijire copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 8 Iulie 2011
Da, daca are, timp de cel putin 12 luni inaintea nasterii copilului, venituri impozabile.
o prevedere legala, va rog
OUG 111/2010
apetra a scris:

o prevedere legala, va rog


Art. 2 din OUG nr.111/2010 :
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi: ......

Din interpretarea acestui articol reiese ca legiuitorul nu a conditionat acordarea indemnizatiei pentru CCC de durata timpului de munca (norma intreaga sau partiala). Asadar, poate beneficia de aceasta indemnizatie oroce persoana care a realizat in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni, venituri realizate in baza oricarui tip de c.i.m. indiferent de durata timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere copil Liana_86 Liana_86 Voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca am 12 luni lucrate dar cu jumatate de norma, 4h, salar brut 500 lei? (vezi toată discuția)
Indemnizatie cc oanap1988 oanap1988 Buna ziua. As dori sa stiu daca primesc indemnizatie CC daca in ultimele 12 luni am lucrat in 2 locuri de munca cu jumatate de norma respectiv 4 ore iar acum 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ContSters313265 ContSters313265 daca sunt angajata la 4 ore cu contract de munca pe perioada nedeterminata si am 2 ani munciti la acest tip de contract pot beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)