daca sunt angajata la 4 ore cu contract de munca pe perioada nedeterminata si am 2 ani munciti la acest tip de contract pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului ?la contrac de munca la 4 ore cat mi se plateste la sanatate si cat la pensii?la somaj am dreptul?
1. Art. 2 din OUG nr.111/2010 :
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi: ......
Din interpretarea acestui articol reiese ca, legiuitorul nu a conditionat acordarea indemnizatiei pentru CCC de durata timpului de munca (norma intreaga sau partiala). Asadar, poate beneficia de aceasta indemnizatie orice persoana care a realizat in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni, venituri realizate in baza oricarui tip de c.i.m. indiferent de durata timpului de munca.
2. Cotele de contributii pentru un c.i.m. cu timp partial sunt aceleasi ca si pentru un c.i.m. cu norma intreaga.
Indemnizatie cc
oanap1988
Buna ziua. As dori sa stiu daca primesc indemnizatie CC daca in ultimele 12 luni am lucrat in 2 locuri de munca cu jumatate de norma respectiv 4 ore iar acum 2 ... (vezi toată discuția)