avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Am ctr cu 4 ore, si imi depun actele pentru incasarea indemnizatia de crestere copil(mentionez ca sunt tata), as putea sa-mi schimb ctr de la 4 la 8 ore, ma afecteaza cu ceva la incasarea indemnizatiei schimbarea ctr. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: manu07 , utilizator 16:45, 4 Mai 2016
Numai daca se schimba si salariul ... acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca , norma intreaga sau cu timp partial.

Art.2 din OUG 111/2010
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
.....

Din interpretarea acestui articol reiese ca legiuitorul nu a conditionat acordarea indemnizatiei pentru CCC de durata timpului de munca (norma intreaga sau partiala). Asadar, poate beneficia de aceasta indemnizatie orice persoana care a realizat in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni, venituri realizate in baza oricarui tip de c.i.m. indiferent de durata timpului de munca.
multumesc pt. raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ccc si indem.de crestere a copilului botirca_roxana botirca_roxana As dori sa stiu daca beneficiez de indem de crest a copilului daca am fost angajata timp de 4 luni cu program de 8 ore,iar acum mi s-a modificat programul la 4 ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil, contract 2 h/zi mariana-stanciu mariana-stanciu Am si eu o nelamurire, tocmai mi-am dat demisia din cadrul firmei unde munceam de 3,5 ani; aveam ctr de 8 ore. Dupa demisie am realizat ca sunt insarcinata. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cc oanap1988 oanap1988 Buna ziua. As dori sa stiu daca primesc indemnizatie CC daca in ultimele 12 luni am lucrat in 2 locuri de munca cu jumatate de norma respectiv 4 ore iar acum 2 ... (vezi toată discuția)