avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale urgent-notificari catre cine nu trebuie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

urgent-notificari catre cine nu trebuie

buna ziua
va rog sa ma ajutati:
acum 3 ani am fost asociat intr-o firma care anul trecut a fost cesionata unei persoane si totodata retragerea mea din functia de asociat, pe acea persoana a interesat-o foarte mult ca firma statea bine din toate punctele de vedere si a zis ca vroia sa faca imprumut la banca pentru ca,daca deschidea o firma nou infiintata nu ii acorda nimeni imprumutul de care beneficia de pe urma firmei care s-a cesionat in favoarea lui, s-au intocmit acte la registrul comertului, hotarare judecatoreasca si proces-verbal de predare a tuturor bunurilor societatii,insemnand acte,stampile, bunuri mobile si tot ce era in patrimoniul firmei, in care erau si niste mici datorii la stat si un credit de 4000 ron pe un calculator si numai stiu ce anume, la care dupa cum vad persoana respectiva cred ca nu a platit creditul pentru aceste produse si acum dupa un an de zile imi vine o executare judecatoreasca in care mi se spune in hotarare : in caz contrar , va punem in vedere sa fiti prezent la sediu,pentru luarea in posesie a bunurilor dvs pana la concurenta debitului datorat, cf.prevederilor legii nr 99/1999. daca nu veti fi prezent la sediu,se va patrunde cu forta in imobil,in prezenta organelor de politie.
au voie sa imi calce proprietatea chiar daca vin cu politia ?
mentionez ca inainte sediul figura la adresa mea dar de un an de cand s-a cesionat firma s-a mutat si sediul social in alta parte. ce sa fac in cazul in care ma trezesc cu ei in poarta ?
Contestatie la executare. Urgent. Respectand termenul de formulare al acesteia.Trebuie sa va aparati.

succes
av. Ileana Schwarz
ma scuzati dar nu inteleg de ce trebuie sa fac eu contestatie la executare ?
ei nu mi-au trimis pe numele meu executarea ci pe numele firmei dar pe adresa mea, si nu vi se pare ca ei fac un abuz atata timp cat vor sa imi incalce proprietatea ? e proprietate privata si nu sediu al firmei. va rog sa ma lamuriti mai exact.
multumesc
Nu trebuie sa va suparati. Pentru a primi un raspuns pertinent si o adevarata comsultatie juridica ar trebui sa contactati un avocat. Daca sediul societatii se afla la dvs. acasa, ei cauta bunuri pe care le pot valorifica. Daca apreciati ca sunteti vatamat prin aceasta executare, singurul mijloc legal prin care va puteti apara este contestatia la executare.
Eu nu am vazut nici somatia si nici un alt act pe care l-ati primit dvs., dar, de regula, cred ca exista un titlu executoriu care sa permita executarea.

Daca executorul se afla in eroare cu privire la sediul societatii, e problema lui ...dar in acelasi timp si a dvs. intrucat va puteti trezi executat...daca nu va aparati. Sigur, ulterior, aveti posibilitatea de intoarcere a executarii.Dar pana atunci?

Eu va recomandam sa reactionati inainte de a se naste un prejudiciu, inainte de a fi vatamat prin executare.Modalitatea prin care va puteti proteja este contestatia la executare.

Analizati si titlul in baza caruia s-a pornit executarea. In opinia mea( parere personala) pasivitatea nu va ajuta.

succes
av. Ileana Schwarz
va aparati, facand contestatie la executare.
sediul nu este la mina acasa ,a fost inainte. dupa retragerea mea din societate nici sediul nu am fost de acord sa ramana la mine s-a mutat de un an de zile. desi ei stiu asta pentru ca a fost cineva in repetate randuri sa il caute pe respectivul la care i-am zis ca nu mai este aici societatea dar ei tot mie mi-au trimis acea executare, desi mutarea sediului s-a facut odata cu modificarea actelor firmei la registrul comertului in urma cu un an.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Sediu firme intr-un apartatment fara acordul proprietarului dana_b1702 dana_b1702 In urma cu cateva zile pe adresa mea de domiciliu au sosit 2 plicuri de la Administratia Finantelor Publice pentru 2 societati care au sediul in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru fostul proprietar? Virginia Alexandrescu Virginia Alexandrescu in luna decembrie am cumparat o societate ce avea ca aport la capitalul social un imobil. Notarul a trimis pentru inscriere la cartea funciara ,actul ... (vezi toată discuția)
Cesiune de parti sociale geo26 geo26 spuneti-mi va rog, atunci cand se transmit partile sociale catre o alta persoana, se transmit toate drepturile de proprietate ale societatii? ma refer la ... (vezi toată discuția)