avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca si concediu medical in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca si concediu medical in aceeasi zi

Buna ziua,
Am facut o cerere de incetare a contractului de munca la zi, desi eram bolnava si urma sa merg la medic(nu stiam ca problema mea e asa grava) .Medicul mi-a recomandat internarea in spital, si am primit concediu medical cu data de inceput in aceeasi zi cu cererea de lichidare. Va rog sa-mi spuneti in acest caz care sunt efectele asupra datei incetarii contractului de munca.
va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 15:45, 19 Octombrie 2014
V-ati dat demisia sau ati solicitat incetarea c.i.m. cu acordul partilor ?
freeelis a scris:

V-ati dat demisia sau ati solicitat incetarea c.i.m. cu acordul partilor ?

am completat un formular pretiparit - solicitare lichidare la zi care sigur va fi aprobata (angajatorul a avut o revelatie, ca am salariul prea mare si nu si-l mai poate permite), cred ca este demisie cu acordul partilor, nu am semnat decizia de incetare
Sintagmele "lichidare la zi" sau "demisie la zi " nu sunt prevazute in legislatia muncii.

Fie s-a solicitat , asa cum am mai spus , incetarea c.i.m. cu acordul partilor, fie prin demisie care poate fi cu sau fara preaviz.

Ati anuntat angajatorul ca sunteti in concediu medical ? Daca da, cand?
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sunt de acord, este incorect si nelegal termenul lichidare la zi, dar la nivelul acesta este serviciul de resurse umane al societatii, ma refer la formularele pretiparite.Nu am anuntat inca angajatorul, urmeaza sa o fac.
Probleme este insa, in cazul in care s-a facut incetarea contractului de munca, se va anula sau nu.Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca a emis decizia de incetare a c.i.m., atunci nu cred ca se mai poate face ceva.

Conform Ordin MS/CNAS nr. 430/470/2010 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005 privind concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordin MS/CNAS nr. 60/32/2006:
Asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare (art. 81.(1))

Alte discuții în legătură

Data decizie incetare, 61, a alinadobre alinadobre In situatia in care un salariat este convocat pt a fi cercetat disciplinar (pt. absente nemotivate) si nu se prezinta la convocare, se face proces verbal, apoi ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca la sfarsitul perioadei de proba GABRIELA SIMONA GABRIELA SIMONA In conditiile in care in contractul individual de munca este prevazut un termen de 90 dre zile de proba, iar in ziua 88 salariatul intra in concediu medical, ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa ma ajutati: la intrarea in concediu prenatal, se prezinta unitatii concediul medical (cod indemnizatie 08) , intrebarea : care este ... (vezi toată discuția)