Sunt casatorita de 17 ani , am 2 fetite , am divortat si fetitele sunt la mine . Apartamentul in care am locuit a fost al sotului inainte de casatorie . Am si eu dreptul la parte din pretul apartamentului dupa vanzare ? Dar fetitele fiind minore ( 8 ani si respectiv 15 ani ?
Nu aveti dreptul la apartament (nici la cota parte din pret) nici dvs., nici fetele.
Apartaemntul este bun propriu al sotului.
Puteti avea drept de proproetate asupra oricaror bunuri dobandite in timpul casatoriei, si un drept de creanta (de a fi despagubita proportional) pentru eventuale imbunatatiri aduse apartamentului in timpul casatoriei. Pentru asta ar trebui un litigiu.
Copii nu au drept asupra imobilului decat in cazul decesului tatalui lor. Pana atunci, fostul sot dispune cum doreste de bunurile sale cu conditia de a nu incalca rezerva succesorala, rezerva la care ne vom putea raporta tot abia la momentul decesului.
Dvs aveti un drept de creanta asupra valorii imbunatatirilor aduse imobilului sotului in timpul casatoriei si care i-ar mari astfel valoarea.
Cu precizarea ca dreptul este prescriptibil in 3 ani de la data incetarii convietuirii/desfacerii casatoriei.
Partaj
anonim
In urma divortului in care exista un minor si imobilul apartine sotului prin act de vinzare cumparare, dinaintea casatoriei, cum se face partajul? (vezi toată discuția)
Divort
Zahareasca
In cazul unui divort,dupa 14 ani cu un copil de 10 ani..
Daca la casatorie ,sotul era proprietar de apartament. si in tot timpul acesta ,sotia a avut loc de ... (vezi toată discuția)