avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto

Buna ziua

Mama mea -handicap locomotor grad 2- a acizitionat o masina second hand pentru a fi transportata.
Dansa nu detine permis auto.
Cum pot sa inmatriculez masina pe numele dansei pentru a fi scutita de plata taxei de mediu?
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRU NICOLAE , Consilier juridic 09:12, 20 Octombrie 2014
Tebuie ca acesta masina sa fie conceputa special pentru a fi condusa de persoana cu handicap (pedale speciale etc) conform OUG 9/2013. Este mentionat expres :"in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, sunt scutite de la plata timbrului", Asadar trebuie sa demonstrati ca masina a fost modificata in acest scop de catre un atelier auto autorizat in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto pe persoana cu handicap postiga postiga daca vreau sa inmatriculez o masina pe numele surorii mele care e persoana cu handicap locomotor (cel mai mare grad posibil) mai platesc taxa de timbru? Iar ... (vezi toată discuția)
Scutire la taxa timbru de mediu vasyley vasyley Buna, cine poate sa-mi spuna daca persoanele cu handicap grav definitiv(nerevizuibil) ,dar nu handicap locomotor care nu are nevoie de modificari la masina ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara taxa pentru persoane cu handicap corsi corsi am o fetita cu handicap accentuat si vreau sa inmatriculez o masina pe numele ei fara taxa. Handicapul ei nu necesita nici un fel de modificare adusa masinii ... (vezi toată discuția)