avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de colaborare

Limiteaza Lg. 300/2004 sfera de aplicare a conventiilor civile de prestari servicii numai la persoanele fizice autorizate (PFA) sau se pot incheia si cu persoane fizice neautorizate ?
In cazul in care se pot incheia conventii civile de prestari servicii si cu persoanele fizice neautorizate, in temeiul carei legi se poate ?
Cel mai recent răspuns: apdeit , utilizator 23:26, 2 August 2005
din cate stiu, doar p.f. autorizate pot incheia contracte de prestari-servicii.
Se poate incheia atunci contract de colaborare sub 2 ore/zi ? Intra sub incidenta Codului Civil ?
Contractele civile de prestari servicii nu mai exista. Erau prevazute de Legea 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca. Legea 577/2003, art. 1, punctul 17 a abrogat acest tip de conventii. Pentru persoanele fizice (angajati) nu mai exista decat contractele individuale de munca.
Contractul incheiat intre persoanele fizice autorizate si societati comerciale sau intre 2 societati comerciale se cheama contract de prestari servicii (nu contract civil ...).
Daca doriti sa evitati contractul individual de munca, deveniti persoana fizica autorizata sau infiintati-va o societate comerciala (cu urmarile de rigoare: plata impozitelor si a altor dari la stat), si astfel puteti incheia contracte de prestari sevicii cu una sau mai multe societati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii civile buiavasi buiavasi Buna ziua1 As dori sa stiu daca conventiile civile se inregistreaza la itm si in ce termen, daca mai exista aceasta obligativitate. multumesc! (vezi toată discuția)
Persoane fizice neautorizate ion g ion g poate sa-mi spuna cineva ,va rog,daca o societate poate colabora cu o persoana fizica neautorizata in baza unei conventii civile de prestari servicii? ... (vezi toată discuția)
Angajare cu conventie civila pt prestari servicii Se poate angaja si altfel decat cu contract de munca o persoana fizica neautorizata pt prestarea unui serviciu? (vezi toată discuția)