avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas

buna ziua am o nelamurire in privinta pensiei de urmas.am avut grija de o matusa socrului meu care a decedat si care nu avea urmasi ,fara copii fara sot! cine poate beneficia de pensia de urmas,daca se poate!!!multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:06, 8 Ianuarie 2015
Pensia de urmaş se cuvine copiilor şi soţului supravieţuitor, dacă susţinătorul decedat era pensionar sau îndeplinea condiţiile pentru obţinerea unei pensii.

[ link extern ]
multumesc.dar legal eu si sotul meu mostenim toate bunurile defunctei
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu sunteti rude (sot, copil) si exista un testament atunci inseamna ca mosteniti bunurile dar nu si drepturile acordate de lege de care beneficia persoana care a facut testamentul.
Pensia de urmas se plateste de stat pentru a compensa imposibilitatea celui care a decedat sa-si mai intretina sotia si copiii care ar ramanea astfel fara sprijin, nicidecum de a face cadou niste bani mostenitorilor decedatului.

Alte discuții în legătură

Pensie SDENYS23 SDENYS23 buna seara am o intrebare.pot beneficia dupa moartea unui parinte de pensia lui?? (vezi toată discuția)
Pensia de urmas marcelaL marcelaL Buna ziua Am o situatie daca ma poate ajuta cineva,va rog. Fratele meu a avut un accident la 21 si a intrat in pensie de invaliditate . Daca tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas vuraistavn vuraistavn Copilul are dreptul la pensie de urmas daca parintele s-a sinucis? (vezi toată discuția)