vulpoi a scris:
... ce motive ar putea invoca la contestatia de executare, ar putea primi aviz favorabil din partea instantei? trebuie sa merg la instant insotit de avocat? sau judecata se face fara citarea partilor? ma gindesc ca admiterea contestatiei se va face in baza unor probe solide...?
1. Motivele contestatiei pot fi de la cele mai "aiurea" pana la cele relativ normale, "paleta" fiind extraordinar de vasta.
2. Da, in masura in care instanta apreciaza utila dezbaterea/clarificarea lor.
3. Nu este obligatorie deplasarea dvs la instanta (Art. 583 NCPC - Solicitarea judecării în lipsă) : "Oricare dintre părţi poate cere în scris ca soluţionarea litigiului să se facă în lipsa sa, pe baza probelor aflate la dosar." Reprezentarea dvs de catre un avocat este strict optiunea dvs.
4. Initial patile sunt citate, insa pe parcursul procesului este posibil ca una dintre parti sa nu mai fie citata, aceasta avand " termen în cunostinta ".
5. Doar pe baza unor probe (de obicei inscrisuri) ... "Soliditatea" sau "temeinicia" probelor o va aprecia instanta.
Nu sunt de parere ca se poate vorbi despre "rata de success ale acestor contestatii in rindul creditorilor" ... fiecare caz fiind unic, si avand particularitatile sale.