avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calcul impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calcul impozit pe profit

buna ziua,

daca rezultatul la trim este pierdere, dar avem inreg ch nedeductibile, se mai calculeaza impozitul asupra acestor ch? sau nu se mai aplica deloc formula V-ch+ch neded+V neimp?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: nefertiti_g , utilizator 10:44, 21 Octombrie 2014
Se aplica acea formula, si daca e pozitiv rezultatul inseamna ca aveti profit impozabil si datorati impozit pe profit. Nu conteaza ce rezultat contabil aveti. Impozitul pe profit este de fapt impozit pe profit imopozabil.

Cod fiscal:

ART. 17 Cotele de impozitare
Cota de impozit pe profit care se aplică asupra profitului impozabil este de 16%...
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit profit negut_dorina negut_dorina BUNA SEARA,va rog daca poate sa-mi spuna cineva daca am calculat bine impozit profit trim 1 in 121=2500 pierdere din 2010 2066 in 691 =0 ch nedeductibile 0 ... (vezi toată discuția)
Determinarea impozitului pe profit Silvia Dumitru Silvia Dumitru In cazul determinarii impozitului pe profit avem : Venituri = 1.800.000 Cheltuieli = 2.000.000 Cheltuieli nedeductibile 800.000 Deci pierdere contabila ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere contabila mikitud mikitud Buna ziua, O societate SRL platitoare de impozit pe profit care a fost pe pierdere in ultimii doi ani,dar pe trimestrul 1 2013 am profit cum declar in dec ... (vezi toată discuția)