avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termen de raspuns al institutiilor de stat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen de raspuns al institutiilor de stat

Buna ziua!

Am rugamintea sa ma ajutati sa-mi spuneti care este termenul actual maxim in care o institutie de stat este obligata sa-mi raspunda? Ca am gasit vreo 2 diferite: ba 45 zile, ba 30. Si care este legea in vigoare care reglementeaza asta.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 21 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Tot din OG 27/2002:
art.9 - In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

Prin urmare, termenul este de 30 de zile, dar se poate prelungi pana la 45 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutiile statului in cat timp trebuie sa-ti dea un raspuns la o problema ridicata ? sd sd Am depus la secretariatul scolii unde am catedra, un dosar privind reincadrarea pe post conform Ordinului Ministrului Educatiei, nr. 3235 din 09.02.2010. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de petitionare. modalitatea de transmitere a petitiei si termenul de raspuns ContSters278009 ContSters278009 Buna, va rog sa-mi spuneti care este termenul in care o institutie publica respectiv primarie, este obligata prin lege sa raspunda la o petitie, sesizare, ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)